Slatina: Numele lui Ceauşescu, scandat la Scorniceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii şi rudele lor au protestat ieri împotriva închiderii fabricii Pulsor
Salariaţii şi rudele lor au protestat ieri împotriva închiderii fabricii Pulsor

Oamenii au strigat din nou numele dictatorului comunist născut la Scorniceşti, aşa cum au făcut şi la mitingul desfăşurat ieri pe străzile oraşului.

Considerat cândva „capitala Olteniei“, Scorniceştiul, oraşul natal al lui Ceauşescu, este acum un loc uitat. Singura fabrică se va închide peste câteva zile, iar oamenii au ieşit şi astăzi în stradă, să îşi strige sărăcia. Numele lui Nicolae Ceauşescu a fost din nou scandat, aşa cum s-a întâmplat şi la mitingul de ieri când sute de oameni au strigat: „Nea Nicule unde eşti, să vezi ce e în Scorniceşti!“.

Trataţi cu indiferenţă de autorităţi

Disperaţi că nu vor avea ce pune pe masă de sărbători, foştii muncitori de la fabrica Pulsor şi-au luat familiile şi au organizat un miting. „Sunt singură şi am un copil în întreţinere. Nu avem ce pune pe masă de sărbători, pentru că ultimul salariu, de 200 lei,  l-am luat acum două săptămâni. Nu mi-au ajuns nici pentru plata facturilor. Avem şi rate la bănci şi nicio speranţă să ne angajăm în altă parte“, spune Viorica Duruian, una dintre fostele angajate.

Edilul şef al oraşului, Constantin Nedelea, a dat bir cu fugiţii, în timp ce oamenii se îndreptau către sediul primăriei. „Noi te-am sprijinit, tu ne-ai păcălit!“, „Tu ne-ai promis, uşa s-a înschis!“, au strigat  protestatarii. În drum spre casă, au devenit nostalgici. „Trăiam de 20 de ori mai bine pe vremurile alea. Eram privilegiaţi, Pulsorul mergea bine, aveam fabrici de confecţii, IAS-ul. Nu se punea problema că nu ai ce pune copiilor pe masă. Aveam bani şi nu găseam mezeluri, acum sunt magazinele pline şi ne uităm lung la ele, că nu avem bani“, spune Nicuşor Micu, de 47 de ani, fost angajat la Pulsor.

Concediere cu probleme

Toţi cei 218 angajaţi care mai rămăseseră la fabrica de piese auto Pulsor Scorniceşti au fost concediaţi, la începutul acestei săptămâni. Oamenii au cerut să stea trei luni în concediu fără plată, numai să îşi păstreze locul de muncă. Acum, foştii salariaţi se tem că nu vor primi nici măcar cele şapte salarii compensatorii care li se cuvin, potrivit contractului colectiv de muncă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite