Slatina: Nicolae Truţă a murit. Trupul pictorului este depus la Muzeul Judeţean Olt

Trupul pictorului oltean Nicolae Truţă care s-a stins din viaţă ieri a fost depus în această dimineaţă la Muzeul Judeţean Olt. Înmormântarea va avea loc mâine la Cimitirul Strehareţ din Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispariţia pictorului Nicolae Truţă care a murit luni în urma unui accident vascular cerebral a lăsat un gol imens în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. Contactată de reporterul Adevărul de Seară tânăra pictoriţă Andreea Vlăduţ şi-a găsit cu greu cuvintele. „Duminică am fost anunţată că se simte rău, iar ieri mi s-a spus că a murit. Nu pot să vorbesc... A fost un profesor nemaipomenit, de la dânsul am învăţat tot ceea ce ştiu“, a spus printre lacrimi Andreea Vlăduţ, care i-a fost elevă pictorului mai bine de 10 ani. Cultura olteană este în doliu. „A fost un creator de şcoală al picturii slătinene. Salonul Artelor de la Biblioteca Judeţeană a fost inaugurat cu o expoziţie coordonată de Nicolae Truţă. Era un om timid şi aveai senzaţia că nu este cine este din cauza modestiei lui“, a declarat Paul Matiu, directorul Bibliotecii Judeţene Ion Minulescu din Slatina.

Cetăţean de onoare al Slatinei

Nicolae Truţă s-a născut pe 9 februarie 1949, în comuna olteană Dobreţu. A urmat cursurile Liceului de Artă Craiova şi Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii Timişoara, promoţia 1974. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, pictorul Nicolae Truţă are în palmares 50 de expoziţii personale şi cinci premii ale UAPR. Lucrările sale au fost expuse în muzee naţionale şi în colecţii particulare din SUA, Franţa, Germania, Belgia, Canada, Japonia, Anglia, Grecia şi Bulgaria. Din 1998, el este cetăţean de onoare al municipiului Slatina, iar în 2006 a primit aceeaşi distincţie şi din partea autorităţilor din Dobreţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: