Slatina :Micii producători nu mai au loc în pieţe, în urma concesionării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce unele mese din Piaţa Zahana sunt goale, ţăranii sunt obligaţi să îşi vândă produsele la intrarea în piaţă şi spun că plătesc taxe foarte mari.

Concesionarea pieţelor a pus pe butuci micile afaceri ale legumicultorilor olteni. Mesele din spaţiile acoperite au fost închiriate în special de intermediari, care nu vin în fiecare zi cu marfă la piaţă, în timp ce ţăranii sunt nevoiţi să îşi aşeze produsele pe jos. „Sunt mese goale în piaţă, dar nu putem să le ocupăm, că sunt deja închiriate. Noi stăm aici, în stradă. Mi-am adus un scaun şi câteva cutii să pun marfa pe ele. Am ajuns să dăm ceapa şi slata aproape gratis, numai să le vindem, că trebuie să plătim şi taxa“, se plânge Elena Dascălu, din Valea Mare.
Două femei din Curtişoara îşi aşează cu grijă marfa pe cutiile din carton. „Până acum prindeam loc în piaţă. Taxa era aceeaşi, dar aveam condiţii mai bune, aveam unde să punem marfa  şi clienţi mai mulţi. Avem marfă proaspătă şi naturală, din grădină şi o dăm mai ieftină decât este pe piaţă. Stăm toată ziua gmeuite pe scaunele astea mici sau în picioare “, mărturiseşte Daniela Avram, din Curtişoara.

CITEŞTE ŞI:

Braşov: De astăzi, ţăranii fără „ştampilă“ nu mai au voie în pieţe

„Sunt toate ieftine şi proaspete“

Clienţii care se opresc în faţa tarabelor improvizate spun că nu sunt deranjaţi de condiţiile în care sunt expuse legumele şi zarzavaturile. „Am fost şi în piaţă, dar sunt mai scumpe şi chiar mai ofilite. Chiar dacă sunt puse pe jos, important este că sunt proaspete şi ieftine“, spune Florentina Onişor, clientă.
La tarabele improvizate, două rădăcini de salată costă un leu, trei legături de ceapă verde tot un leu, ridichiile, mărarul şi pătrunjelul se vând cu 50 de bani legătura, florile de primăvară cu un leu buchetul.
Primăria Slatina a concesionat anul trecut pieţele, bazarurile şi târgul săptămânal din municipiu firmei SC Prima Piaţă 2000. Societatea a fost obligată ca investească în primii doi ani 350.000 lei în modernizarea pieţelor şi să plătească primăriei, în zece ani, o redevenţă de peste 1,2 milioane de lei.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite