Slatina: Medic acuzat că a emis decizii de pensionare în condiţii suspecte

Slatina: Medic acuzat că a emis decizii de pensionare în condiţii suspecte

Medicul Liliana Berca spune că este nevinovată

O echipă a Casei Naţionale de Pensii a descoperit mai multe nereguli în activitatea medicului Liliana Berca, în urma uni control efectuat în cadrul Casei judeţene de Pensii Olt. Doctora acuzată spune că este nevinovată.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui control desfăşurat la Casa Judeţene de Pensii Olt de către o echipă a Casei Naţionale de Pensii, s-au constatat mai multe neregului în activitatea desfăşurată de medicul Liliana Berca. Potrivit unui comunicat emis de Casa Judeţeană de Pensii Olt, doctora este acuzată că a emis 13 decizii medicale de încadrare în grad de invaliditate unor persoane apte de muncă şi a eliberat 14 certificate medicale prin care tot atâtea persoane au beneficiat de pensii mai mari prin încadrarea în grade de invaliditate mai grave decât cele reale. „Ca urmare a controlului efectuat s-a constat că au fost eliberate în condiţii suspecte, certificate prin care au fost scutitiţi de muncă sute de beneficiari ai ajutorului social din judeţul Olt. De asemenea medicul Liliana Berca a avizat pensionarea de invaliditate a unor persoane arondate altor medici experţi”, se arată în comunicatul de presă. „Medicului i s-a luat o notă explicativă şi urmează ca până la data de 15 octombrie să stabilim sancţiunea pentru faptele săvârşite”, a spus Silvia Drăghici, directoarea Casei Judeţene de Pensii Olt.

„Nu s-a întocmit nicio comisie care să îi analizeze pe aceşti oameni”


În replică, doctora spune că nu este vinovată cu nimic, iar toate acuzaţiile care i se aduc, nu au nico bază legală. În plus aceasta afirmă că directoarea Casei de Pensii Olt  este în conflict cu ea de mai mult timp. „Cele 13 persoane despre care este vorba sunt în mare parte bolnavi de cancer. Atunci când au fost depensionate, nici măcar nu au fost chemaţi bolnavii. Nu s-a întocmit nicio comisie care să îi analizeze pe aceşti oameni. De foarte mult timp directoarea Casei de Pensii are ceva cu mine. Actele pe care le-am întocmit eu sunt perfect legale şi pot să demonstrez oricând că acuzaţiile sunt nefondate ”, se apără medicul Liliana Berca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările