Slatina: Judeţul Olt este fruntaş la concedii medicale

Slatina: Judeţul Olt este fruntaş la concedii medicale

Şomerii scapă de criză cu ajutorul concediilor medicale

Oltul ocupă locul al treilea pe ţară din punctul de vedere al numărului de concedii medicale. În numai două luni, peste 2000 de salariaţi şi mai bine de 200 de şomeri au apelat la această soluţie pentru a scăpa de criză.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vreme de criză, tot mai mulţi angajaţi şi şomeri îşi iau concendiu medical. Numai în primele două luni ale acestui an, 2000 de salariaţi şi peste 200 de şomeri au apelat la această variantă. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă cheltuie lunar sute de mii de lei pentru plata acestor drepturi.
La sutele de şomeri „bolnavi“ se adaugă şi cei peste de 2000 salariaţi olteni au cerut concedii medicale în primele două luni ale acestui an. Cei mai mulţi dintre ei, respectiv 1498, au suferit de boli obişnuite. Alte 343 de persoane au cerut concedii medicale pentru sarcină şi îngrijirea copilului, 139 de concedii medicale s-au acordat pentru urgenţe, 80 pentru tuberculoză, iar 71 sunt pentru boli grave, cum ar fi cancerul sau SIDA. CAS a cheltui până acum 450.000 lei pentru plata salariaţilor care au stat în concediu medical.
Oltul se situează pe locul III pe ţară, cu cele mai multe concedii medicale, după Dolj şi Arad.

Topul medicilor cu cele mai multe concedii medicale

Pe locul întâi în topul medicilor care au acordat concedii medicale se află Doina Protopopu, medic specialist în medicină internă, care a dat 123 de concedii medicale până acum. Pe locul următor se situează medicul Maria Întorcaciu, care a da 60 de concedii medicale oltenilor bolnavi de cancer. Pe locul III este Ion Eparu, medic pneumofiziolog care a dat 40 de concedii medicale. Acesta este urmat de medicul ortoped Teodor Lincă şi medicul specialist în boli infecţioase Carmen Dumitrescu. Fiecare dintre ultimii doi a pus parafa pe câte 39 de concedii medicale anul acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările