Slatina: Astăzi începe recensământul. Oltenii din trei localităţi sunt număraţi de probă

Slatina: Astăzi începe recensământul. Oltenii din trei localităţi sunt număraţi de probă

Foto arhivă

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor a început astăzi şi se încheie pe 16 mai. Recensământul de probă se va desfăşura în trei localităţi din Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Recenzorii vor merge, de astăzi, din casă în casă pentru a număra oltenii şi inventaria locuinţele. Recensământul de probă este organizat pentru a testa instrumentarul statistic, metodologia şi persoanele care vor culege date de pe teren. “În perioada 7- 16 mai, în Olt se va desfăşura un recensământ de probă al populaţiei, în trei localităţi: la Slatina, Grădinari şi Milcov”, declară Petre Lupu, directorul Cancelariei prefectului. În Slatina, recensământul se va desfăşura pe trei sectoare, la Grădinari va funcţiona un sector în localitate de centru şi unul în Petculeşti, localitate cu populaţie majoritară rromă, iar la Milcov vor fi inventariaţi cei din satul Milcov Vale.
În perioada 22-31 octombrie, în România va fi organizat cel de-al treilea recensământ general al populaţiei şi locuinţelor de după perioada comunistă. Datele acestui recensământ vor fi prezentate Comisiei Europene: număr de persoane şi locuinţe, caracteristici demografice, sociale şi economice ale persoanelor individuale, nucleelor familiale şi ale gospodăriilor, precum şi caracteristici cu privire la locuinţe şi clădiri în care se află locuinţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările