Slatina: Iepurii şi măceşele olteneşti scot Direcţia Silvică din criză

Slatina: Iepurii şi măceşele olteneşti scot Direcţia Silvică din criză

Cantităţile de măceşe pentru export au crescut

Olandezii au plătit pentru un kilogram de măceşe 1,4 lei, iar italienii care şi-au dorit fonduri de vânătoare populate cu iepuri olteneşti. vor plăti 80 de euro pentru un exemplar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe timp de criză, înmulţirea veniturilor a devenit o misiune foarte grea pentru majoritatea instituţiilor din judeţul Olt. Direcţia Silvică Olt se pare că a găsit soluţia potrivită pentru a-şi rotunji veniturile prin exportul de măceşe către industria farmaceutică de peste hotare. Anul trecut aceştia au încheiat un contract cu o firmă olandeză care produce piure pentru bebeluşi. „Măceşele sunt fructe bogate în vitamina C şi au început să se caute foarte mult, mai ales în industria farmaceutică. Anul trecut am exportat 120 de tone de măceşe pentru o firmă din Olanda. Zilele trecute am trimis ultimul transport din cele 170 de tone pentru care încheiasem contract pentru anul acesta. Sunt foarte mulţi interesaţi de măceşe pentru proprietăţile lor farmaceutice”, a spus inginerul George Vîle, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt. În această campanie de recoltare a fructelor de pădure , Direcţia Silvică Olt a practicat un preţ de achiziţie de 1.4 lei pe kilogram. Măceşele au fost livrate refrigerate şi ambalate în butoaie de plastic. În urma acestui contract, Direcţia Silvică Olt a realizat un profit de 166.730 de lei.

600 de iepuri vor merge în Italia

Pe lângă exportul de măceşe, Direcţia Silvică Olt îşi creşte veniturile prin exportul iepurilor de câmp. Aceştia sunt trimişi în Italia pentru popularea fondurilor de vânătoare din diferite regiuni ale ţării.


„Urmează ca pe parcursul următoarelor 3 luni să trimitem în Italia 600 de iepuri. Deocamdată am demarat procedurile de vânzare. Iepurii vor fi ţinuţi într-un ţarc special amenajat, li se vor face analize, iar după aceea vor fi puşi în cuşti şi trimişi în Italia”, a declarat George Vîle, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt. Suma pe care trebuie să o plătească italienii pentru un singur iepure este cuprinsă între 75 şi 80 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările