Slatina: Hoţii dau atacul la buzunare de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii profită de neatenţia oamenilor pentru a-i lăsa fără portofele
Hoţii profită de neatenţia oamenilor pentru a-i lăsa fără portofele

Pieţele, magazinele şi mijloacele de transport în comun sunt locurile preferate de hoţii în căutare de portofele sau alte bunuri.

Mai este foarte puţin până la sărbătorile de iarnă, iar mulţi olteni au început deja maratonul cumpărăturilor. Aceştia vor trebui să fie mult mai atenţi la portofele şi poşete decât de obicei, pentru că, în această perioadă a anului, hoţii acţionează în număr mare. Deşi, conform statisticilor poliţiei, furturile din buzunare au scăzut cu 60% faţă de anul trecut, în ultimele trei luni au avut loc 30 de astfel de infracţiuni, iar în preajma sărbătorilor numărul acestora creşte.

Hoţii acţionează în locurile publice foarte aglomerate: magazine, pieţe, centre comerciale, mijloace de transport în comun sau chiar pe stradă, în grupuri organizate. „Chiar anul trecut, înainte de Crăciun, mi s-a întâmplat să îmi dispară portofelul. Îl aveam în geacă, la piept, eram în piaţă, în aglomeraţie şi ştiu că, la un moment dat, o femeie s-a lovit de mine. Când am ajuns în maşină, am observat că aveam fermoarul deschis, iar din buzunar îmi lipsea portofelul. Nici nu am raportat furtul“, ne-a povestit Ionel Traşcă, de 43 de ani, din Slatina.

Poliţiştii informează cetăţenii

Oamenii legii le dau sfaturi slătinenilor  pentru a lua unele măsuri de prevedere, să nu devină victime ale infractorilor care sustrag bunuri şi bani din buzunare, genţi, precum şi ale acelora care comit furturi de şi din autoturisme. „Poliţiştii de proximitate, împreună cu cei de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii, desfăşoară, în această perioadă, o campanie pentru siguranţa personală a cetăţenilor, şi au împărţit postere şi pliante informative în cinci centre comerciale din Slatina. Acţiunea are ca scop informarea şi prevenirea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu îşi asigură în mod corespunzător bunurile pe care le au asupra lor“, ne-a declarat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

În cazul în care sunteţi victimele hoţilor de buzunare, este indicat să apelaţi 112 şi să vă deplasaţi la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru a depune o plângere. Trebuie să reţineţi cât mai multe semnalmente ale hoţului: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite