Slatina: Guvernul Norvegiei dă bani comunelor din Olt

Şase comune din judeţ s-au asociat cu Consiliul Judeţean Olt pentru a proteja mediul înconjurător, fondurile pentru acest program fiind acordate de Guvernul Norvegiei.

Localităţile Traian, Grojdiboru, Drăghiceni, Giuvărăşti, Mărunţei, Stoicăneşti sunt partenere în Asociaţia Intercomunitară „Olt-Eco” pentru promovarea şi implimentarea proiectelor de protecţie a mediului. Edilii acestor localităţi au prezentat diferite proiecte care vor fi finanţate cu maxim 60 000 de euro, iar durata de implementare este de 6 luni. Consiliile locale din aceste comune contribuie cu 5% din valoarea proiectului. „Fondurile pentru promovarea acestor proiecte vor fi acordate de Guvernul Norvegiei prin programul novegian de cooperare pentru creşterea economică şi dezvoltare sustenabilă în România. Noi vom organiza acţiuni de conştientizarea a populaţiei privind modul de colectare a deşeurilor şi creşterea gradului de responsabilitate civică faţă de mediu”, a explicat Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: