Slatina: George Păunescu, doctorul în arte vizuale pasionat de lumea satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A pictat mii de tablouri şi a organizat zecii de expoziţii în ţară cât şi în străinătate, fiind deseori premiat.

A realizat prima lui „lucrare” pe când avea doar câţiva ani, dar a început să picteze cu adevărat la 11 ani. Părinţii au fost cei care i-au descoprit talentul şi l-au înscris la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Craiova. În prezent este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori din judeţul Olt. „Nu am moştenit pictura de la nimeni. Pur şi simplu, mi-a plăcut mie această meserie. Părinţii mei, ambii cadre didactice, au observat că am talent şi m-au dus la Craiova. Aşa a început cariera mea”, îşi aminteşte pictorul George Păunescu. După liceu a urmat Univeristatea de Artă din Bucureşti, Secţia Artă Murală. În 2009 a fost lector universitar la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, iar apoi a devenit doctor în arte vizuale. În toată cariera sa, artistul a organizat zeci de expoziţii în ţară, dar şi în străinătate. „Am paticipat cu lucrările mele la expoziţii ce au avut loc la Slatina, Balş, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, dar şi în Spania. Cred că până în prezent am pictat câteva mii de tablouri, nici nu mai ştiu câte ”, mai spune pictorul.

Pictează peisaje şi portrete

Vorbeşte cu mândrie despre cariera sa şi nu a regretat niciodată că a ales această meserie. Are în palmares numeroase diplome pe care le-a câştigat la expoziţiile cu care i-a încântat pe iubitorii de artă. Artistul pictează de la peisaje din diferite colţuri ale judeţului până  la portrete şi oameni ai satului. „Abordez teme realiste, clasice, cum ar fi – peisaje, portrete sau oameni ai satului. E foarte multă muncă la un tablou şi depinde şi de tema pe care o abordezi.  Spre exemplu, pot face o lucrare în două ore, dar pota sta şi două luni”, măturiseşte artistul. Pe lângă pictură, Păunescu îşi face timp şi pentru pasiunile sale: călătoriile, cititul şi condusul.

Profil:


Născut.  25 ianuarie 1961 în comuna Bobiceşti
Studii.   Liceul de muzică şi Arte Plastice din Craiova, Universitatea de Artă din Bucureşti
Familie.  Căsătorit

Ce-i place
Spectacolele şi muzica clasică. Îmi place foarte mult să fac sport şi să călătoresc împreună cu familia mea. Iubesc natura.

Ce nu-i place
Să nu am activitate. Sunt obişnuit ca tot timpul să fac ceva, să fac mişcare. Detest minciunile şi necinstea.

Întrebări şi răspunsuri:
Cât de grea este munca de pictor?
Foarte grea.  Această muncă trebuie făcută zi de zi, pentru că dacă o laşi, te lasă ea, şi nu e bine. Prin pictură trebuie să produci emoţie, iar ca să ajungi aici este nevoie, în primul rând, de foarte multă seriozitate şi apoi de multă, multă muncă.

Ce sfaturi aveţi pentru tinerii care vor să se apuce de pictură?
Să ia această treabă la modul cel mai serios. Este foarte important să privească munca de pictură ca pe o  profesie, şi nu ca pe un hobby.  Orice tânăr, dacă este serios şi luptă pentru visul său, cu siguranţă va reuşi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite