Slatina: Elena Dobre citeşte gândurile infractorilor

Slatina: Elena Dobre citeşte gândurile infractorilor

Elena lucrează de peste 20 de ani în poliţie

Conform tradiţiei din familia sa, a devenit ca şi tatăl său, poliţistă. Lucrează de peste 20 de ani în poliţie şi prinde infractorii după modul în care aceştia gândesc şi îşi planifică faptele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă din vremea copilăriei îşi dorea ca atunci când va fi mare să se facă poliţistă. Dragostea şi pasiunea pentru această meserie i-a insuflat-o tatăl său care a fost poliţist. Lucrează în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi are o meserie foarte complexă care necesită cunoştinţe atât din domeniul juridic cât şi din cel al pshihologiei juduciare. Principala sarcină este de a stabili profilul psihologic al infractorilor şi modul în care gândeşte, acţionează şi îşi planifică fapta un răufăcător. Munca de „Profiler” necesită o bună pregătire şi planificare a fiecărei zile de muncă, iar Elena, datorită profesionalismului şi dăruirii pentru acest domeniu rezolvă şi cele mai complicate cazuri cu mare uşurinţă. „La noi în familie este o tradiţie să lucrezi în poliţie, iar tatăl meu mi-a sădit această pasiune pentru meseria de poliţist. Ancheta şi psihologiei judiciară mi-au stârnit curiozitatea de a cerceta acest domeniu. Este o meserie foarte complexă, migăloasă în care contează foarte mult atenţia la detalii. În această meserie poţi reuşi doar dacă îţi place ceea ce faci, pentru că fără pasiune nu poţi lucra în niciun domeniu”, a explicat Elena.

Prepară specialităţi ale bucătăriei italiene

Este o persoană foarte deschisă, plină de viaţă căreia îi place să stea de vorbă cu oamenii şi să fie în preajma lor. Deşi lucrează într-un domeniu care necesită mult timp petrecut la serviciu şi de care foarte mulţi se feresc să îl practice, Elena se relaxează în timpul liber tot prin muncă. Este o bucătăreasă desăvârşită şi reuşeşte de fiecare dată să îşi surprindă colegii din cadrul Şcolii de Poliţie „Nicolae Golescu” din Slatina cu diferite specialităţi ale bucătăriei italiene. „Îmi place foarte mult să gătesc şi mă relaxează foarte mult atunci când prepar spaghete sau diferite salate preparate după reţete 100% italiene. Ador bucătăria italiană şi o consider ca fiind cea mai sănătoasă din punct de vedere al preparatelor. Este o pasiune de-a mea şi îmi place ca de fiecare dată să-i surprind pe cei dragi cu câte un nou fel de mâncare.  Îmi place de asemenea să combin diferite feluri de mâncare şi să inventez altele noi. Este un mod foarte plăcut de a-mi petrece timpul liber” a mărturisit Elena. O altă pasiune a Elenei este studierea Analizei Tranzacţionale ca mod de comunicare şi înţelegere a relaţiilor dintre persoane.”Mă pasionează de mai mult timp, să citesc şi să mă documentez despre Analiza Tranzacţională. Această metodă  este folosită şi în poliţie şi a fost implementată în 2002 în domeniul poliţiei de proximitate pentru a-i ajuta pe poliţişti să comunice şi să înţeleagă mai bine comportamentul al unui anumit tip de indivizi”

Profil:

Născută: 11.06.1964, Alba Iulia
Studii: Facultatea de psihologie Bucureşti
Experienţă: Lucrează de 20 de ani ca poliţistă
Familie: căsătorită

Întrebări:

Cum vă vin ideile de reţete?
E.D.”Încerc ca de fiecare dată să fac ceva nou. De obicei ideile îmi vin atunci , pe loc şi combinând mai multe efluri de mâncare inventez noi reţete. Cele mai reuşite invenţii mi le notez după aceea pe o foaie”

Cum se construieşte profilul unui infractor?
E.D.”Pentru a construi un profil cât mai corect al unui infractor specialistul trebuie ştie foarte bine fazele ciclului infracţional să cunoască raportul dintre infractor şi victimă şi circumstanţele în care s-a produs fapta”

Ce-i place?
Puterea de adaptare a oamenilor şi dorinţa de schimbare. Apreciez oamenii care se mobilizează foarte repede în situaţii limită şi lupta acestora pentru supravieţuire.

Ce nu-i place
Abandonarea cu mult prea multă uşurinţă de către unii oameni a sarcinilor în care apar obstacole. Nu îmi place că nu mai este respectată regula celor trei R: Respect pentru mine, respect pentru tine şi responsabilitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările