Slatina: Colegii şi prietenii îi plâng pe cei doi soţi, morţi în accidentul de la Saru

Tragicul accident petrecut miercuri în Pădurea Saru, în urma căruia doi soţi din Balş, Ilie şi Maria Popescu, şi-au pierdut viaţa, a adus lacrimi şi multă suferinţă în inimile celor care îi cunoşteau.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soţii Popescu, părinţii purtătorului de cuvânt al Primăriei Balş, Cristi Popescu, erau căsătoriţi şi aveau doi copii. Pe Cristi şi încă un băiat, care locuieşte în Franţa. Rudele sunt în stare de şoc după aflarea veştii despre tragicul accident.
Cristi, care a ajuns la faţa locului la scurt timp după producerea evenimentului, a avut nevoie de îngrijirile medicilor. „Erau nişte oameni deosebiţi. Bărbatul a fost primar al oraşului, după revoluţie, apoi a lucrat ca profesor. Îşi iubea foarte mult meseria”, a spus Mădălin Teodosescu, primarul oraşului Balş.
Colegilor bărbatului, care era profesor de istorie la Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Balş nu le vine să creadă ce s-a întâmplat.
„Eram la oră, când un elev mi-a zis că domnul profesor Popescu şi soţia sa au murit în accident. Am lucrat cu el peste 30 de ani, a fost un coleg deosebit. El construia lucruri frumoase la elevi”, a spus prof. Gheorghe Bobaru, fostul director al Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini.

Nu a mai apucat pensia

Ilie Popescu ar fi trebuit să se pensioneze peste câteva luni. „Şi-a depus dosarul, iar cu data de 1 septembrie urma să se pensioneze”, a mai spus prof. Bobaru. Ilie şi soţia sa vroiau ca după pensionare să se mute în locuinţa pe care o deţineau în localitatea Fârtăneşti din Vâlcea. „Aveau acolo o casă frumoasă, unde munceau foarte mult. El era sufletul petrecerilor. Şi doamna era o femeie minunată”, a spus Sabinela Neaţu, pofesoară de matematică. 

O manevră greşită le-a curmat viaţa

Cei doi soţi se deplasau cu un autoturism Dacia Solenza dinspre Slatina către Craiova. Se grăbeau pentru că bărbatul trebuia să ajungă la ore. Drumul lor s-a întrerupt în Pădurea Saru. Poliţiştii au stabilit că bărbatul nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers, a lovit un tir şi a fost proiectat pe contrasens, unde a intrat sub un alt tir. În urma impactului violent, cei doi au murit pe loc. Medicul de la Ambulanţa care s-a deplasat la faţa locului a spus că aceştia nu mai aveau nicio şansă să scape cu viaţă.

Pădurea Sarului, un loc blestemat

De la începutul anului au avut loc patru accidente de circulaţie pe DN 65, în zona pădurii Saru. Primul eveniment s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. O şoferiţă a produs un accident în lanţ după ce aceasta a derapat pe şosea, drumul fiind acoperit de polei. Şase maşini au fost implicate în accident. Un alt accident soldat cu două victime a avut loc în urmă cu două săptămâni când un şofer a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o maşină de pe sensul opus care circula regulamentar. Ambii şoferi au fost transportaţi la spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările