Slatina: Centura oraşului, în pericol: locuitorii din Slătioara nu vor tiruri în satul lor

Slatina: Centura oraşului, în pericol: locuitorii din Slătioara nu vor tiruri în satul lor

Pentru că locuitorii din Salcia nu vor să fie construită şoseaua ocolitoare, lucrarea ar putea fi amânată

Slatina ar putea pierde investiţia de 50 de milioane de euro pentru că autorităţile nu se înţeleg, iar CJ Olt a eliberat o autorizaţie de construcţie care blochează lucrările.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce primăria a făcut lobby la Guvern şi a obţinut finanţarea, Consiliul Judeţean Olt a dat o autorizaţie de construcţie în care există însă o obiecţie, Primăria comunei Slătioara nu şi-a dat acordul. „Problema este că dacă primăria Slătioara nu îşi dă acordul, putem pierde în orice moment această fianaţare pentru că sunt şi alte oraşe care au nevoie de centură şi care nu întâmpină astfel de probleme”, a spus Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.
Centura ar începe de la poarta 3 de la ALRO, ar ocoli Satu Nou, ar coborî pe la Curtişoara şi se va construi un nou pod de 800 de metri peste Olt după barajul de la Arceşti şi ar ieşi din satul Salcia, al comunei Slătioara în DN 65. „Centura va avea 11,7 kilometri şi este cea mai mare investiţie desfăşurată vreodată în Slatina. Avantaje sunt numeroase. Nu am mai asfalta din doi în doi ani străzile Piteşti, Oituz şi Ionaşcu, Slatina ar scăpa de traficul greu. Se vor crea aproximativ 1500 de locuri de muncă, iar oraşul îşi poate crea o zonă de extindere. Locuitorii din Salcia nu sunt afectaţi”, a explicat Prina.

„O să ne distrugă de tot casele”

Argumentele autorităţilor locale din Slatina îl lasă indiferent pe primarul din Slatioara. „Nu cred că este normal ca tirurile să treacă pe lângă casele oamenilor. Am semnături de la 109 familii care nu vor să audă de centură. Centura trebuie să ocolească Salcia, este ultimul nostru cuvânt”, a spus Savu Ciocârlan, primarul comunei Slătioara. „O să ne distrugă de tot casele că şi aşa le avem crăpate de la atâtea tiruri câte trec pe aici. Trebuie să mute strada asta în altă parte, să ne ocolească”, a spus Niculina Enache de 83 de ani din Salcia. „Nu suntem de acord cu nicio construcţie aici. Nu au ce căita tirurile pe la noi prin sat”, a spus Filofteia Constantin de 83 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările