Slatina, Caracal şi alte două localităţi au depăşit rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, Oporelu a trecut de 5

Slatina, Caracal şi alte două localităţi au depăşit rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, Oporelu a trecut de 5

Patru localităţi din Olt au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, iar o a cincea a depăşit chiar rata de 5 îmbolnăviri la 1.000 locuitori.

Localitatea Oporelu a ajuns la o rată de 5,09 cazuri/1.000 îmbolnăviri, în vreme ce alte patru au depăşit 3. Este vorba de Slatina - 3,78, Caracal - 3,04, Gura Padinii - 3,01 şi Redea - 3,24.

În localităţile menţionate se suspendă activitatea de servire în spaţiile de alimentaţie publică, dar şi în sălile de spectacole, sălile de jocuri de noroc etc. 

Numărul mare de infectări introdus în ultimele două zile în platforma Corona Form, şi raportat de către Grupul de Comunicare Strategică, a dus la o creştere accentuată a ratei îmbolnăvirilor pe localităţi, însă sunt cazuri pozitive înregistrate de-a lungul mai multor zile şi încărcate în platformă în ultimele 48 ore.

Pentru astăzi, la nivelul judeţului Olt s-au raportat 121 cazuri noi (nu toate sunt depistate în ultimele 24 ore), însă cea mai îngrijorătoare cifră este cea a pacienţilor din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, anume 28 pacienţi aflaţi în această situaţie. Numărul depăşeşte, de altfel, numărul de paturi alocate COVID-19 în judeţ şi aprobate iniţial - care este de 25, iar situaţia se agravează de la o zi la alta.

Vă recomandăm şi: Medic: „Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii cu SARS-CoV-2. Privatul a triat pacienţii”

Cel mai râvnit medicament pentru tratarea COVID-19 dispare din spitale.„Avem 20 de flacoane pentru patru pacienţi. În ATI sunt 14 oameni“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările