Slatina, asaltată de sute de învăţători din ţară şi de peste hotare zilele acestea

Slatina, asaltată de sute de învăţători din ţară
şi de peste hotare zilele acestea

Congresul învăţătorilor va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)

Municipiul Slatina va găzdui, între 21-23 august, al 35-lea congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRO). Manifestarea va aduna laolaltă aproape 800 de participanţi, învăţători din ţară şi de peste hotare. Vor fi prezenţi şi patru miniştri de resort, în afară de “autohtonul” Remus Pricopie fiind aşteptaţi şi omologii săi din Republica Moldova, Serbia şi Ucraina. Evenimentul va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul celui de-al XXXV-lea Congres al cadrelor didactice din România şi al cadrelor didactice române de peste hotare se va întinde pe parcursul a trei zile, 21-23 august, dar lucrările propriu-zise se vor desfăşura joi – 22 august, între orele 09.00-17.00, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu. În celelalte două zile vor avea loc diverse alte activităţi, precum primirea şi cazarea invitaţilor, participarea la diverse lucrări şi expoziţii, vizitarea unor obiective turistice din judeţ (printre care şi mănăstirile Strehareţi, Clocociv, Brâncoveni) etc.

În acest an sunt aşteptaţi, alături de ministrul Remus Pricopie, şi omologii săi din Republica Moldova - Maia Sandu, Serbia - Jarko Obradovici şi din Ucraina - Dmitro Tabacinik. Sunt înscrişi până acum peste 700 de dascăli din toate judeţele ţării, alături de 100 profesori din sucursalele AGIRo de peste hotare şi din asociaţii ale cadrelor didactice din şapte ţări. De asemenea, la lucrările congresului şi-a confirmat prezenţa şi academicianul Solomon Marcus.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, este aşteptat să preia pentru un an medalia de aur a congresului care, din 2012, este la Ministerul Educaţiei din Chişinău. Medalia a mai poposit până acum câte un an şi în şcolile româneşti din Tiraspol, Cernăuţi, Valea Timocului şi Regiunea Odessa-Ucraina. Preşedinte de onoare al AGIRo este doamna Ecaterina Andronescu, care nu a lipsit de la niciun congres din ultimii ani. În cadrul congresului vor susţine discursuri pe diverse subiecte tematice din domeniu zeci de personalităţi din educaţie, dar nu numai.

Şi la ediţia din acest an congresului menţionat, organizat în acest an cu sprijinul Primăriei Slatina şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, principala preocupare va consta în dezvoltarea profesională şi creşterea prestigiului şcolii. Primul congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo) a avut loc în 1898, la Ploieşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: