Slatina: Artezienele necesită sute de înlocuiri, reparaţii şi intervenţii speciale

Slatina: Artezienele necesită sute de înlocuiri, reparaţii şi intervenţii speciale

Ansamblu bazine Parc Piteşti

Inventarierea situaţiei actuale a fântânilor arteziene realizată de concesionara serviciului public indică zeci de investiţii necesare. Trei fântâni arteziene au ajuns deja într-un stadiu avansat de degradare, necesitând refacerea completă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artezienele plutitoare, cu jeturi colorate sau luminoase, căderi de apă în cascadă, muzicale sau cu foc şi ceaţă, au transformat Slatina într-un municipiu modern. In ultimii trei ani, primăria a dat în folosinţă 13 arteziene, fiind anunţată finalizarea altora în acest an. Numai că minunea n-a ţinut mult, aceste fântâni deteriorându-se şi necesitând investiţii majore.

Acum acoperit de zăpadă, Iazul de la catedrală necesită refacere completă


Se impune refacerea completă pentru trei arteziene
Niciuna dintre fântâni nu s-a păstrat intactă, fără să necesite măcar o intervenţie, cât de mică. În urma inventarierii situaţiei actuale a artezienelor, au rezultat zeci de propuneri de înlocuire a unor componente şi reparaţii, de la pompe, proiectoare, cabluri electrice, înlocuirea elementelor vandalizate şi până la intervenţii la bazin. SC Hiwaters, societatea care a preluat în urma externalizării întreţinerea artezienelor, a prezentat consilierilor locali o listă de măsuri ce se impun realizate în acest an, planul fiind aprobat. Intr-o situaţie gravă se află trei dintre fântâni, pentru care s-a propus refacerea completă.

La grota din Parcul Piteşti se impun reparaţii la bazin şi tabloul de automatizare

„Iaz - ansamblu de bazine cu grad avansat de deteriorare, pentru care anticipăm, în intervalul de timp de maxim 6 luni, o prăbuşire completă a bazinului de pornire al cascadei, hidroizolaţie bazin şi curs de apă detriorată, trasee de cabluri improprii, sisteme filtrare nefuncţionale, lipsă sistem iluminat şi pompă defectă; Iaz Catedrală- tablou automatizare vandalizat, pompă lipsă, sistem iluminat lipsă, sistem filtrare vandalizat, folie hidroizolaţie deteriorată, lipsă senzor nivel; Fântâna plutitoare- tablou şi duză lipsă, iluminat şi pompă defecte”, indică inventarul Hiwaters.

Nici Fântâna Speranţei nu va scăpa de înlocuiri şi reparaţii la pompe şi bazin


INFO BOX
Câte trei camere video pentru fiecare arteziană
Prin externalizarea serviciului, concesionarul şi-a asumat obligaţia de a asigura în următorii 30 de ani menţinerea în stare de funcţionare a fântânilor în perioada 1 aprilie- 1 octombrie, de a le dota cu sisteme proprii de epurare şi reciclare a apei şi de a monta câte trei camere video la fiecare fântână. Costurile privind întreţinerea întregului serviciu (arteziene, spaţii verzi, parcuri şi locuri de joacă) nu pot depăşi anual 2,5 milioane euro.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările