Slatina: Alina Marilena Obrocea vrea să calce pe urmele Mihaelei Runceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mica solistă ia de doi ani lecţii de canto la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran” Slatina şi deja a bifat în palmaresul de artist primul succes naţional- locul II la Festivalul Naţional de Muzică şi Dans Modern „Flori în oraşul florilor”. Este cotată drept o voce care promite să devină o a doua Mihaela Runceanu.

Spune că a moştenit talentul muzical de la mama sa, care a cochetat la rându-i pentru scurt timp cu cariera de solist vocal. Urmează de doi ani de zile cursurile clasei de canto a Palatului Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran” Slatina, condusă de profesorul Marius Sterie şi, la 13 ani împliniţi, a reuşit să atragă atenţia specialiştilor cu vocea sa. „Cânt de când mă ştiu, publicul meu reprezentându-l fie fratele meu mai mic acasă, fie doamna învăţătoare din clasele primare. În urmă cu doi ani, am participat la selecţia profesorului Sterie pentru corul de iarnă al palatului şi am fost aleasă. De atunci studiez muzica la palat şi cred că am talent să pot urma o carieră de solist vocal”, spune Alina.
A depăşit anul trecut faza participărilor doar la spectacolele organizate de şcoală sau palat şi a participat la un concurs cu caracter naţional, unde a primit confirmarea talentului său. A obţinut premiul II la Festivalul Naţional de Muzică şi Dans Modern „Flori în oraşul florilor”, Timişoara. Spune că vrea să calce pe urmele Mihaelei Runceanu, a cărei piesă „Un albastru infinit” o cântă ori de câte ori se găseşte în faţa unui public special. „ Îmi place foarte mult să cânt muzică uşoară, mai ales melodiile Mihaelei Runceanu. Ador însă şi melodiile Mădălinei Manole, dar şi ale Andrei”, spune eleva.
Talentul său este recunoscut de către profesorul Marius Sterie, alături de care studiază la Palatul Copiilor. „Are talent suficient să urmeze o carieră în domeniu. A demonstrat asta câştigând festivalul de la Timişoara. Dar ca să devină o vedetă nu este suficient numai talentul. Îi trebuie multă muncă pentru perfecţionare şi, foarte important, să nu abandoneze acest vis. Timpul ne va demonstra dacă va fi sau nu un solist de succes. Are talent şi este un elev silitor. Dacă-şi va păstra constanţa, cu siguranţă se va face remarcată în viitor.”, ne-a declarat profesorul.

Talentată şi la română, şi la engleză

Deşi s-a hotărât că muzica reprezintă un viitor sigur pentru ea, Alina nu neglijează nici celelelalte discipline şcolare, preferate sale fiind româna, geografia, istoria, desenul şi limba engleză. Se mândreşte cu rezultatele obţinute anul acesta la concursul de limba română „Evaluare în educaţie”- 85 de puncte din maximum de 100, şi anul trecut la limba engleză în cadrul concursului „Cangurul francofon”- 119 puncte din 200. Nu neglijează însă nici activităţile specifice vârstei, declarând că-i place să se joace, să se plimbe în natură şi îi plac foarte mult animalele, în special câinii.

Profil
NĂSCUTĂ. 29 octombrie 1997, Slatina
STUDII. Elevă clasa a VII-a B la Liceul cu Program Sportiv Slatina
IDEAL. Să fie o solistă de muzică uşoară apreciată

•• ce-i place
„Îmi place să citesc, să ascult muzică, să mă întâlnesc cu prietenii şi să învăţ cât mai multe lucruri noi”

•• ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care vorbesc de rău şi nu-mi place să fiu rea cu ceilalţi. Nu mă pasionează calculatorul, mă plictiseşte”.

Întrebări şi răspunsuri:
• Părinţii tăi sunt de acord cu planurile tale de a avea o carieră în muzică?
Da, părinţii mă susţin. Mai ales mama mea, care a fost şi ea solistă de muzică uşoară. Mi-a remarcat calităţile vocale şi m-a încurajat să studiez canto la Palatul Copiilor. Sunt hotărâtă să devin cântăreaţă, pentru că asta îmi place cel mai mult. Chiar dacă mulţi spun că sunt prea mică să hotărâsc, ştiu cu siguranţă că muzica reprezintă un viitor pentru mine.

• Ce simţi atunci când te afli pe scenă, în faţa publicului?
Când mă aflu în faţa unui public, fie că este reprezentat doar de familie, colegi sau de o sală plină, cânt cu pasiune, cu dăruire. Mă emoţionez, dar sunt trăiri constructive, care mă fac să trăiesc piesa şi să transmit asta prin cântec. Publicul nu are nevoie doar să audă o melodie, ci să o trăiască, să simtă mesajul.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite