Slatina: Învăţătoarea din Caracal nu renunţă la greva foamei

Cristiana Irina Anghel, învăţătoarea de 51 de ani, din Caracal, se află în geva foamei de aproape două săptămâni. Medicii spun că femeia e în stare bună, dar că se poate îmbolnăvi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia este învăţătoare la Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 2 din Caracal şi  a intrat în geva foamei pe 25 august. Cristiana protestează după ce salariul i-a fost micşorat cu 25%.
„Încă mai rezist fără mâncare, am slăbit câteva kilograme, dar asta nu contează. Beau doar cafea cu zahăr şi apă minerală. Voi continua protestul până când problema îmi va fi rezolvată. Nu este posibil ca legea, 221/2008 privind salarizarea cadrelor didactice, care prevedea mărirea salariilor dascălilor cu 50% să nu fie pusă în aplicare, iar cea privind micşorarea salariilor cu 25% să fie aplicată. Nu am nimic împotrivă ca salariile să fie micşorate, dar să fie şi mărite. Cum e posibil ca unele legi să se aplice şi altele nu. Am trimis notificare la primărie, dar nici măcar nu a fost pusă pe ordinea de zi. Cei din consiliul local au început să râdă când au văzut hârtia. Voi face greva foamei până când îi voi obliga să respecte legea. Am depus o notificare şi la prefectul judeţului Olt şi voi trimite una şi la Avocatul Poporului şi Ministerul Sănătăţii”, a spus dascălul.

Rezistă fără mâncare

Medicii spun că deocamdată starea de sănătate a femeii este bună, dar că pot apărea complicaţii. „Pacienta e în stare bună, are glicemia normală. Mai poate rezista, dar se poate îmbolnăvi. Echipajul de la ambulnaţă merge la ea zilnic o consultă, îi ia glicemia, îi verifică pulsul şi îi face electrocardiogramă”, a spus medicul Adrian Popa, de la Serviciul de Ambulanţă Olt.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările