Se suspendă cursurile faţă în faţă în alte patru şcoli. Sunt cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul profesorilor

Se suspendă cursurile faţă în faţă în alte patru şcoli. Sunt cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul profesorilor

Elevi  din alte patru şcoli din Olt învaţă în scenariul roşu FOTO: Shutterstock

Creşte numărul şcolilor în care elevii sunt obligaţi să stea în faţa calculatoarelor timp de 14 zile, pentru că în şcolile lor au apărut cazuri de îmbolnăviri.

În vreme ce mulţi elevi se întorc la şcoală după o perioadă de 14 zile petrecute în faţa calculatoarelor, pentru că li s-a impus funcţionarea în scenariul 3, din cauza cazurilor de infecatre cu SARS-CoV-2, alte şcoli sunt obligate să-şi ţină elevii acasă. Patru cazuri de infectare au apărut în patru şcoli, profesorii fiind cei testaţi pozitiv şi astfel s-a impus funcţionarea conform scenariului roşu fie a întregii şcoli, fie doar a anumitor clase. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat suspendarea cursurilor faţă în faţă în aceste unităţi. 

„Prin Hotărârea nr. 39/09.10.2020 s-a decis suspendarea activităţilor didactice organizate în modalitatea ,,faţă în faţăˮ în unele clase din unităţi de învăţământ din judeţul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:
- Clasa I-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ SINEŞTI, POTCOAVA (perioada 05.10.2020-18.10.2020);
- Clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ ROTUNDA (perioada 05.10.2020-18.10.2020);
- Clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA (perioada 06.10.2020-19.10.2020);
- Clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ GRĂDINILE (perioada 06.10.2020-19.10.2020)“, au transmis reprezentanţii Prefecturii Olt. 
Creşte, în schimb, lista şcolilor care scapă de măsurile care le-au interzis elevilor să vină la şcoală. Acelaşi for judeţean a hotărât reluarea activităţilor didactice în modalitatea ,,faţă în faţăˮ - scenariul 1/scenariul 2 de funcţionare, pentru clasele din unităţile de învăţământ care au funcţionat în scenariul 3, respectiv: 
- Clasa  XII F de la COLEGIUL NAŢIONAL „RADU GRECEANUˮ SLATINA; 
- Clasa pregătitoare step by step, Clasa a II-a step by step, Clasele I-a A, I-a B, a IV-a A, Clasele a V-a A (o grupa), a VI-a A, a VII-a B, a VII-a C, a VIII-a B, a VIII-a C de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE TITULESCUˮ CARACAL;
- Clasa a V-a de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ BOBICEŞTI;
- Toate clasele de la LICEUL TEORETIC „MIHAI VITEAZULˮ CARACAL. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările