UPDATE Copilul din Teleorman a fost salvat. Salvatori şi utilaje ale ISU Olt, în sprijinul forţelor mobilizate la faţa locului

UPDATE Copilul din Teleorman a fost salvat. Salvatori şi utilaje ale ISU Olt, în sprijinul forţelor mobilizate la faţa locului

Echipajele au luat hotărârea să sape în jurul puţului, pentru a ajunge la victimă FOTO: Adevărul

O autospecială pentru descarcerare şi un autocamion de intervenţie ale ISU Olt au fost mobilizate la  Balta Sărată, judeţul Teleorman, unde peste 10 ore s-a desfăşurat o operaţiune dramatică de salvare a unui copil de doi ani, căzut într-un puţ.

UPDATE: ora 21,20 - Copilul în vârstă de aproape 2 ani, care marţi dimineaţă a scăpat în puţul din gospodărie, vreme de peste 10 ore rămânând suspedat la aproximativ 16 metri adâncime, pe o pompă de apă, a fost salvat. 

Echipele de salvare au lucrat pe mai multe fronturi, încercând atât aducerea victimei la suprafaţă, folosind tije cu ajutorul cărora să îl agaţe şi să îl aducă la suprafaţă, cât şi săparea în jurul puţului îngust, încercând astfel să ajungă la copil. În cele din urmă, în jurul orei 21,10, salvatorii au reuşit să-l aducă pe micuţ la suprafaţă, în viaţă, după ce atât pompa de apă, cât şi copilul au fost prinşi şi scoşi cu ajutorul tijelor, centimetru cu centimetru. Mai multe despre operaţiune puteţi citi AICI.

Ştirea iniţială

 

Autospeciala pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Slatina asigură, din dispoziţia IGSU, sprijin în cadrul operaţiunii de salvare aflată în desfăşurare la Balta Sărată, în judeţul Teleorman. Echipajul de descarcerare va asigura şi iluminatul în zonă, dacă operaţiunea se va prelungi şi după lăsarea întunericului. De asemenea, în jurul orei 18,30, un autocamion de intervenţie din cadrul Detaşamentului Caracal al ISU Olt a plecat încărcat cu material lemnos (panouri de scândură şi căpriori), necesare pentru asigurarea malurilor.

La Balta Sărată zeci de salvatori intervin, de peste opt ore, pentru salvarea unui copil de 2 ani, căzut într-un puţ din gospodărie. Copilul a rămas suspendat la 16 metri adâncime, pe o pompă, echipajele de salvare încercând până acum mai multe metode de a-l scoate pe micuţ la suprafaţă. Pentru că puţul are un diametru de doar 30 cm, nicio persoană nu poate interveni pentru a-l scoate pe copil la suprafaţă. Starea acestuia este, în schimb, monitorizată cu ajutorul unei camere video, asigurându-se, totodată, cu ajutorul unor pompe, oxigenul şi aerul cald necesare. S-a luat decizia de a se săpa în jurul puţului, astfel încât să se poată ajunge la victimă, însă demersul salvatorilor este îngreunat de faptul că pământul moale ar putea duce la surparea malurilor. Mai multe informaţii găsiţi AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: