Sala Polivalentă de la Slatina, undă verde de la Guvern

Sala
Polivalentă de la Slatina, undă verde de la Guvern

Sala Polivalentă de la Slatina va fi ridicată în curtea firmei de transport în comun (FOTO: Mugurel Manea)

Mult-aşteptata Sală Polivalentă cu 3.000 de locuri de la Slatina începe să prindă contur cu adevărat. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului pentru care au fost făcute demersuri din 2009. Proiectul va fi finalizat de Ministerul Dezvoltării, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. Pentru terminarea proiectului ar mai fi nevoie de încă 50 milioane lei, bani deja aprobaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Speranţele autorităţilor locale pentru ca Slatina să aibă, în sfârşit, o sală polivalentă, au prins aripi doar după ce în Guvern a fost numit, la finele lunii august a.c., nimeni altul decât fostul edil al oraşului de pe Olt, Darius Vâlcov. Uns ministru delegat al Bugetului, acesta nu a uitat de una dintre promisiunile sale principale din campanile electorale pe când candida pentru postul de primar, astfel că, în scurtul interval de timp de când a fost numit pe funcţia guvernamentală, el a reuşit să convingă restul membrilor Executivului de importanţa proiectului “uitat” de la Slatina. Acum, diriguitorii municipalităţii sunt sigure că vor reuşi să finalizeze proiectul până în decembrie 2015.

Deocamdată, singurul lucru care se mai aşteaptă este publicarea Hotârârii Guvernului în Monitorul Oficial, după care lucrările vor putea reîncepe aproape imediat, mai ales că suma restanta pentru finalizarea lucrărilor, de aproape 50 milioane lei, a fost deja aprobată şi ea în bugetul CNI. Până una-alta, reprezentanţii primăriei sunt pregătiţi să reia lucrările, mai ales că nu va mai fi nevoie de reluarea licitaţiei.

“Aprobarea realizării proiectului în şedinţa de Guvern a fost o veste extraordinară pentru noi, o aşteptam demult, cam de vreo trei ani de când a fost oprit. Ce ne bucură, totodată, este faptul că nu va mai fi nevoie să reluăm procedurile de licitaţie, Guvernul fiind de acord cu continuarea acestora de către firma iniţială ce şi-a adjudecat proiectul. Cu alte cuvinte, imediat ce Hotărârea de Guvern va apărea în Monitorul Oficial, noi ne vom putea apuca de treabă imediat şi să putem tăia panglica anul viitor. Eu am avut deja o întâlnire cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi cei ai firmei care va executa lucrările la Sala Polivalentă”, a declarat edilul Minel Prina. 

Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, a precizat pentru "Adevărul" că este de aşteptat ca Hotărârea de Guvern privind deblocarea lucrărilor la Sala Polivalentă de la Slatina să fie publicată în M.O. săptămâna viitoare: "Din câte am înţeles, Monitorul Oficial va publica rapid Hotărârea de Guvern ce permite reluarea lucrărilor la Sala Polivalentă de la Slatina, respectiv chiar în cursul săptămânii viitoare. Ulterior va fi doar oproblemă de câteva zile până ce lucrările să reînceapă efectiv".

“În conservare” de trei ani

Pentru a urgenta reluarea proiectului, municipalitatea a fost de acord să preia pe proprie răspundere cheltuielile de 17 milioane lei legate de operaţiunile de demolare a unor foste hale de lucru - peste care Polivalenta este proiectată să se ridice, doar-doar lucrurile vor lua avânt. Dar totul a fost în zadar. Proiectul „Sală de Sport Multifuncţională Slatina cu 3.000 de locuri - structură preluată” a fost sistat în anul 2011 de guvernarea Mihai Răzvan Ungureanu, motivul oficial fiind lipsa de fonduri. De atunci şi până în prezent, pe locul unde se va ridica Polivalenta s-a turnat beton de egalizare, s-a executat hidroizolaţia şi s-a turnat şapa de protecţie. Planificată a fi ridicată în curtea firmei de transport urban din localitate Loctrans SA de pe strada Crişan, vizavi de cartierul “Eugen Ionescu”, sala de sport multifuncţională a rămas de atunci la faza de infrastructură.

Sala Polivalentă de la Slatina ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, aici vor fi amenajate şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.
 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

 Sala Polivalentă de la Slatina, preluată de CNI

FOTO  Sala Polivalentă din Slatina va fi terminată anul viitor

Sala Polivalentă de la Slatina prinde contur

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: