S-a schimbat roata: activitatea Poliţiei Locale Slatina, “sub lupa” cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea Poliţiei Locale Slatina, precum şi conducerea acestei instituţii, se află, în aceste zile, la cheremul locuitorilor urbei după ce primarul urbei i-a îndemnat să-şi spună sincer părerea în acest sens. Ideea primarului a fost făcută publică direct pe contul său de Facebook, acesta cerând slătinenilor să intre pe site-ul Primăriei pentru a-şi exprima opinia despre activitatea poliţiştilor autohtoni aflaţi în simbria municipalităţii.

Angajaţii Poliţiei Locale Slatina, în frunte cu conducerea sa, trec prin momente delicate în această perioadă, iar suspansul va fi menţinut pe toată durata acestei luni. Edilul Minel Prina nu a uitat că a fost “strâns cu uşa” de către locuitorii urbei la finele anului trecut când, cu prilejul unor întâlniri avute de acesta cu slătinenii pe marginea amenajării unor noi sensuri unice în oraş, a fost abordat de către oameni care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de activitatea poliţiştilor locali.

Pentru ca iniţiativa să aibă o “priză” cât mai mare, primarul a lansat anunţul chiar de pe contul său de Facebook.

„Am decis să iniţiez această dezbatere deoarece vreau să ştiu care este percepţia cetăţenilor din Slatina despre Poliţia Locală. La întâlnirile pe care le-am avut la sfârşitul anului trecut cu slătinenii, toţi au ridicat probleme cu Poliţia Locală. Suntem la început de an şi este vremea bilanţurilor şi a planurilor pentru viitor. Am auzit şi am citit foarte multe opinii ale slătinenilor despre activitatea Poliţiei Locale, însă vreau să am o consultare cât mai largă cu dumneavoastră pe această temă. Vă invit pe site-ul primăriei pentru a vă exprima opinia despre activitatea Poliţiei Locale. Eu voi citi mesajele dumneavoastră, urmând apoi a lua deciziile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate”, a scris edilul Prina pe contul său de Facebook.

Slătinenii: “Poliţia comunitară este o <instituţie> inutilă!”

Edilul le-a cerut slătinenilor să scrie pe site-ul municipalităţii opinii despre activitatea poliţiştilor locali. Iar comentariile nu au întârziat să apară pe site-ul menţionat în legătură cu tema vizată.

Astfel, Cornel Niţu a scris: “Nu am avut contact direct cu Poliţia Locală îi respect, dar părerea mea este că nu prea îşi fac treaba aşa cum trebuie, ar trebui să nu mai stea numai în maşini şi să patruleze pe trotuare, pe străzi, prin cartiere, să aplice amenzi celor care aruncă hârtii, ambalaje, gunoaie pe jos, celor care scuipă pe jos, celor care au câini de companie şi îşi fac nevoile pe jos, celor care parchează cu auto pe trecerile de pietoni, în staţiile de autobuz, pe locurile specificate de handicap sau alte locuri nepermise etc… Ar trebui să fie răspunzători de bunurile Oraşului şi pentru orice stricăciune, furt să fie obligaţi să plătească o imputaţie - numai aşa poate îşi fac treaba”.

Paul D. a scris şi el: “Poliţia comunitară este o <instituţie> inutilă! O <lipitoare> care secătuieşte bugetul oraşului, plină de incompetenţi! Personal slab pregătit şi needucat! Personal i-am văzut cum s-au urcat în maşină şi au plecat când nişte golani au început un scandal lângă ei! Nu ştiu decât să se ia de femei şi bătrâni şi să îi sancţioneze pe cine pot şi ei. Vara se plimbă ziua-dimineaţa pe bulevard şi iarna stau la sediu la căldurică. Nu au personal care să intervină seara şi noaptea în situaţii de tulburarea liniştii. Un serviciu inventat pentru o adunătură de lipitori şi păzitori de afişe electorale!...”.

Un alt comentator a scris pe acest subiect: “Din câte comentarii am citit observ k cetăţenii vor mai multe patrule prin zone diferite. Cunosc persoane din Poliţia Locală, iar oamenii au spus foarte clar - nu avem echipaje în teren, sunt zile cu câte un echipaj pe tot oraşul”.

De asemenea, în acelaşi sens, pe site-ul Primăriei a fost lansat şi un sondaj cu privire la activitatea Poliţiei Locale, unde, la întrebarea “Cum apreciaţi activitatea Poliţiei Locale Slatina?”, cei interesaţi au la dispoziţie patru variante de răspuns: Foarte bună, Bună, Mediocră, Slabă.

La finalul dezbaterii, respectiv undeva spre sfârşitul acestei luni, primarul va anunţa ce decizii va lua privind instituţia menţionată.


Mai puteţi citi:

VIDEO-FOTO  O nouă promoţie de poliţişti locali a absolvit la Slatina

Poliţiştii de la Olt “ţin aproape” de şcoli şi licee

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite