Rezultate Bacalaureat 2016. Care sunt liceele din Top 3 în Olt, cine e la coada clasamentului

Rezultate Bacalaureat 2016. Care sunt liceele din Top 3 în Olt, cine e la coada clasamentului

Rezultatele obţinute de candidaţii de la C.N. „Ion Minulescu“ Slatina plasează liceul pe locul III

Judeţul Olt a înregistrat, înainte de contestaţii, promovabilitate de 59,75% la Bacalaureat 2016, cu două procente mai mult decât anul trecut şi, spun oficialii IŞJ Olt, cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani. Topul liceelor s-a schimbat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În continuare în judeţ sunt unităţi liceale cu promovabilitate 0, însă cifrele s-au mai schimbat pe alocuri faţă de anii anteriori, dintr-un motiv simplu: de teamă să nu le strice procentul, conducerea multor licee a luat hotărârea de a „nu băga în BAC“ elevii cu rezultate slabe, care şi dacă s-ar înscrie la examen, nu l-ar promova.

Primul anul acesta, cu promovabilitate peste 95%, este Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina, urmat de primul în top anul trecut, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Slatina. Pe locul III este Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina.
Sunt, ca în fiecare an, şi unităţi cu promovabilitate 0. Liceul din Cilieni a avut 12 candidaţi, toţi picaţi, iar Liceul Tehnologic Drăgăneşti şi Liceul Tehnologic Izvoarele, fiecare având câte un candidat, şi acela din promoţiile anteriore, au de asemenea promovabilitate 0%.

Cu promovabilitate foarte mică, dar şi cu elevi admişi, următorul liceu pe listă este Colegiul Tehnic „Alexe Marin“, care a avut, ce-i drept, 111 candidaţi în examen. Rezultate slabe s-au înregistrat şi la Colegiul Tehnic „Danubius“ Corabia, Liceul Piatra-Olt, Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu“ din Caracal, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu“ Balş, Colegiul Agricol „Carol I“ Slatina etc.
Judeţul Olt se situează, prin rezultatele obţinute la Bacalaureat 2016, sub media pe ţară (promovabilitatea la nivel naţional este de 66,7%), figurând în top 10 cele mai slabe rezultate obţinute la Bacalaureat pe locul 9.

Cea mai mare promovabilitate se înregistrează în Cluj - 83,32%, urmat de Bacău - 79,95% şi Braşov - 78,21%.  La polul opus, cu cele mai proaste rezultate, sunt: Ilfov - 34,15%, Giurgiu - 40,06%, Teleorman - 48,48%.

Candidaţii nemulţumiţi de note mai au mai mult de o oră la dispoziţie să depună contestaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: