Rezultate Alegeri locale 2016. Candidatul PNL judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat a câştigat Primăria Cungrea

Rezultate Alegeri locale 2016. Candidatul PNL judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat a câştigat Primăria Cungrea

Liviu Voiculescu este unul dintre puţinii candidaţi PNL care au câştigat lupta pentru primărie FOTO: Facebook Liviu Voiculescu

Rezultate Alegeri locale 2016. Liviu Dumitru Voiculescu, judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, dosar aflat pe rolul Tribunalului Dolj, a câştigat în cadrul Alegerilor locale 2016 Primăria Cungrea, fiind unul din cei 12 primari ai PNL în judeţul Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Din galeria candidaţilor la Alegerile locale 2016 certaţi cu legea, şanse reale s-a dovedit că are penelistul Liviu Dumitru Voiculescu, fost poliţist, în prezent judecat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese şi organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Acesta a primit, duminică, 525 de voturi din partea alegătorilor comunei Cungrea, primarul în funcţie Dorel Alexe (PSD) pierzând la diferenţă de 50 de voturi. Interesant este faptul că al treilea în ierarhie (au fost şase candidaţi) s-a situat reprezentantul ALDE, Ion Murguleţ, condamnat pentru corupţie chiar înainte de alegeri şi căruia i s-a suspendat dreptul de a fi ales. Cum era deja înscris în competiţia electorală, a şi adunat 203 voturi.

Câştigătorul alegerilor de la Cungrea, Liviu Voiculescu, a lucrat ca poliţist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din IPJ Olt, iar în decembrie 2012 a fost luat cu mandat şi dus la audieri, alături de alţi colegi poliţişti şi de funcţionari ai Finanţelor, membrii grupării fiind acuzaţi de infracţiuni de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, aderare la grup infracţional şi altele.

Voiculescu, inspector principal de poliţie la acea dată, efectua, alături de alţi colegi ai săi, sub „coordonarea“ şefului SIF, declarat de anchetatori şeful grupării infracţionale, acte de cercetare penală diverşilor oameni de afaceri, şantajându-i în acest fel să încheie contracte cu firma de protecţie şi pază aparţinând soţiei şefului SIF. „Ulterior, profitând de funcţiile deţinute, învinuiţii au efectuat, în mod abuziv, cercetări faţă de funcţionari publici din cadrul DGFP Olt, A.P.I.A. Olt sau Direcţia Vamală Craiova, care au respins cereri de  rambursare de TVA sau alte solicitări formulate de către  firmele protejate de către membrii grupării“, se arăta în comunicatul DIICOT de la data efectuării percheziţiilor domiciliare şi reţinerii membrilor grupării.

Grupul infracţional nu s-a rezumat la atât - prin intimidare reuşind să introducă pe teritoriul ţării aparate slot-machines, cărora le înlocuiau placa electronică de bază cu una contrafăcută. „Păcănelele“ au ajuns în localuri din Olt, Mehedinţi, Teleorman şi Dolj, membrii grupării obţinând venituri importante de pe urma lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările