UPDATE Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Olt. Preşedinte PSD: „Vom trimite în Parlament doi senatori şi patru deputaţi“. Cine sunt parlamentarii

UPDATE Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Olt. Preşedinte PSD: „Vom trimite în Parlament doi senatori şi patru deputaţi“. Cine sunt parlamentarii

Pesediştii au fost foarte rezervaţi FOTO: Adevărul

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Olt. Liderii PSD Olt sunt siguri că vor trimite cel puţin şase parlamentari din nouă la Bucureşti. Reprezentanţii PNL au refuzat să facă declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE ora 8,30 - Conform numărătorilor partidelor, confirmate de rezultatele parţiale, PSD a depăşit în Olt 67%, PNL nu a atins nici 17%, iar a treia formaţiune politică în judeţ este ALDE, cu 5,7%. partidul fostului preşedinte Traian Băsescu, deşi are în structură foşti membri UNPR şi PP-DD, nu a reuşit decât 3,7%, USR obţinân un scor chiar mai mic - 3%. 
La aceste procente PSD va trimite în Parlament doi senatori - Paul Stănescu şi Renică Diaconescu şi patru deputaţi - Florin Iordache, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu şi Marius Iancu. PNL nu a reuşit mai mult de un senator - Siminica Mirea şi un deputat - Gigel Ştirbu, iar cel de-al şaselea deputat va reveni ALDE - Mihai Niţă.
 
 
UPDATE ora 23,30- Bucurie reţinută în faţa reprezentanţilor mass-media au manifestat liderii PSD din judeţul unde până la ora 21,00 s-au prezentat la vot 47,16% dintre alegătorii înscrişi în liste, deşi victoria se întrevede mai categorică decât la nivel naţional.

Au ascultat declaraţiile lideruli Liviu Dragnea şi au făcut primele declaraţii, dornici, parcă, să se achite de sarcină şi să savureze victoria ulterior în linişte.

,,A fost greu, dar sper ca bucuria să compenseze cât de greu a fost. Este meritul întregii echipe. Eu sunt convins că ne vom ţine de cuvânt şi vom respecta promisiunile pe care le-am făcut, dacă însă se respectă câteva condiţii: să avem prim-ministru PSD şi să formăm majoritatea. Sper că preşedintele Iohanis va respecta votul românilor,,, a fost reacţia liderului PSD Olt, Paul Stănescu. Acesta a mai declarat că speră la un rezultat care să aducă partidului cel puţin şase mandate de parlamentar (din nouă), anume două de senator şi patru de deputat.

Linişte, în schimb, la PNL, unde activiştii preocupaţi să ţină legătura cu oamenii din judeţ au rămas fără cuvinte după anunţarea estimărilor din sondaje. Liderul PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, le-a interzis membrilor să facă declaraţii, anunţând că se va pronunţa personal după anunţarea rezultatelor oficiale.

Prezenţa oltenilor la vot pare să fi fost singura problemă pentru ALDE, care se prefigurează a fi a treia formaţiune politică din judeţ. ,, Nu sunt mulţumit. M-aşteptam ca prezenţa să fie alta, mai mare, pentru noi, ca partid mic, ar fi contat. Dacă pe ţară  s-a anunţat un 6-6,5%, la nivel de judeţ cred că vom avea peste această medie, probabil undeva la 8%. Cu cât suntem mai aproape de 8%, avem şanse de a obţine un mandat de deputat,, , a declarat preşedintele ALDE Olt, senatorul Mihai Niţă.

Ştirea iniţială

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Olt. Cei aproape 140 de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat, reprezentând 11 formaţiuni politice, aşteaptă votul exprimat de alegătorii înscrişi în listele permanente ale celor 379 secţii de votare din judeţ.

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Olt

În urma acestui vot vor fi desemnaţi şase deputaţi şi trei senatori, un număr mai mic decât în 2012, când, în urma redistribuirii voturilor exprimate, atunci, pe colegii, numărul parlamentarilor a crescut la 13 (nouă deputaţi şi patru senatori). Patru dintre aceştia, însă, şi-au încheiat mai devreme mandatul, doi senatori fiind deferiţi Justiţiei, iar doi deputaţi optând pentru funcţiile obţinute la alegerile locale din această vară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: