Revine vremea rea! Oltul, din nou sub cod galben de viscol şi ninsori

Revine vremea rea! Oltul, din nou sub cod galben de viscol şi ninsori

Iarna se instalează temeinic cu fiecare zi care trece   (FOTO: Mugurel Manea)

Nici nu s-a topit bine zăpada căzută la începutul acestui week-end că un alt strat urmează să se depună în următoarele ore. Judeţul Olt a fost plasat iarăşi, alături de încă 26 de judeţe, sub atenţionarea unui cod galben de ninsoare, viscol şi ger, codul urmând să intre în vigoare din această seară. Alte zece judeţe din ţară vor intra sub incidenţa unui cod portocaliu de ninsori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ultimei prognoze a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de duminică seara - 28 decembrie, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei – ninsorile vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. În estul Olteniei, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În total, 26 de judeţe din zonele menţionate se vor afla, de duminică seară şi până luni - 29 decembrie, sub un nou cod galben de ninsori, viscol şi ger.

“Atenţionările meteo au fost trimise Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, instituţiilor care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi firmelor responsabile cu deszăpezirea la nivelul judeţului. Toate informaţiile de interes operativ se vor transmite, în cel mai scurt timp, către Centrul Operaţional al ISU Olt”, a precizat plutonier major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

În judeţul Olt, prima ninsoare adevărată căzută în noaptea de vineri spre sâmbătă nu a fost de natură să dea bătăi de cap nici autorităţilor, nici conducătorilor auto. Autorităţile judeţene au dispus firmelor de deszăpezire să scoată la bătaie utilajele pentru ca arterele de circulaţie din teritoriu să rămână deschise.

De asemenea, alte zece judeţe din ţară se vor afla sub un cod portocaliu de ninsori tot începând de duminică. Este vorba despre judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, unde cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40-50 litri/mp în a doua parte a nopţii de duminică spre luni, precum şi în cursul zilei de luni - 29 decembrie. Vântul va avea rafale de peste 70-80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.
 

Vă mai recomandăm, pe aceeaşi temă:

FOTO  Prima ninsoare adevărată  a sezonului 2014/2015 la Slatina nu a pus probleme şoferilor

Oltul, sub cod galben de ninsori, viscol şi ger

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările