Reacţia medicilor la anunţul că vor primi în plus 500 euro. „Sună a: «Mai vreţi 100 de lei?» Ştie toată lumea la ce mă refer“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul a postat un mesaj scurt FOTO: Facebook/George Craioveanu
Medicul a postat un mesaj scurt FOTO: Facebook/George Craioveanu

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a anunţat pe o reţea de socializare că refuză „mita“ de 500 euro, după ce, cu o zi în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului acordarea unui bonus pentru personalul medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu coronavirus

Medicul George Craioveanu, şeful secţiei ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a postat, vineri-dimineaţă, un mesaj scurt pe Facebook, exprimându-şi dezamăgirea faţă de gestul guvernanţilor de a le promite medicilor un plus de 500 euro la salariu pentru cei aflaţi în linia întâi în lupta cu noul coronavirus.

„#refuz MITA
# refuz 500 euro“ a postat medicul pe Facebook, mesajul său fiind rapid distribuit de colegi.

Sporul salarial anunţat ieri de către preşedintele Klaus Iohannis este considerat de medici o insultă.

„Nu de bani ducem lipsă. Nu cred că era momentul să... Sună a:« mai vreţi 100 lei?». Ştie toată lumea la ce mă refer“, a declarat medicul, pentru Adevărul.

Medicul, recunoscut pentru intervenţiile chirurgicale din sfera ORL de o complexitate deosebită executate alături de colegi, spune că nu se teme, la acest moment, să-şi trateze pacienţii, atâta trimp cât şefii spitalului asigură personalul că există echipamente.

„Atâta timp cât am echipamente, teamă nu am de pacienţii mei. Pentru pacienţii pe care îi tratăm, avem echipamentul corespunzător. Noi respectăm ce ni se spune. Conform recomandărilor, atâta timp cât ai un echipament corespunzător, protecţia este undeva peste 99%“, a mai spus medicul, subliniind că decizia acelor colegi din ţară care au hotărât să se retragă în mod sigur nu s-a bazat pe criterii financiare.

„Nu ştiu dacă acei 500 euro modifică, sau cineva a luat în calcul banii când ia o decizie ca asta. Astfel de decizii nu se iau în legătură cu banii, nu cred că a fost un doctor care şi-a zis – sunt prea puţin sau prea bine plătit, mai stau sau nu mai stau - Aşa gândesc eu“, a mai spus medicul.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite