Profesorii Carolina Guraliuc şi Victor Iacobescu sunt noii adjuncţi de la Învăţământ. Marius Bălaşa preia frâiele Casei Corpului Didactic

Profesorii Carolina Guraliuc şi Victor Iacobescu sunt noii adjuncţi de la Învăţământ. Marius Bălaşa preia frâiele Casei Corpului Didactic

Victor Iacobescu şi-a preluat ieri şi mandatul de consilier local al Slatinei FOTO: Adevărul

După neprezentarea la probele concursului de inspector şcolar general-adjunct a candidaţilor în funcţie Steluţa Dan şi Liviu Culcescu, cei doi „simţind“ că posturile nu mai sunt pentru ei, de joi noii adjuncţi ai inspectorului şcolar general Felicia Man sunt Victor Iacobescu şi Carolina Guraliuc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile numiri au fost făcute de Ministerul Educaţiei, uimind pe toată lumea că şi-au făcut loc într-o instituţie controlată, teoretic, de PSD, liberalii. Victor Hariton Iacobescu a preluat şi atribuţiile de preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat (preşedinte era anterior inspectorul general-adjunct Liviu Culcescu), în timp ce Carolina Guraliuc, despre care de săptămâni de zile circula zvonul că va prelua şefia Casei Corpului Didactic Olt, conduce comisia de Evaluare Naţională, deşi a preluat postul lui Liviu Culcescu.


Marius Bălaşa, care pentru a candida a solicitat suspendarea din postul de la Ministerul Educaţiei, conduce Casa Corpului Didactic

La şefia CCD a fost numit Marius Bălaşa, candidatul PNL la alegerile din 5 iunie pentru funcţia de primar al Slatinei, cel care a pierdut în faţa PSD-istului Emil Moţ şi cel care îl înlocuieşte, astfel, pe Victor Tiţa.
Deşi numirile au fost operate „peste capul“ autorităţilor locale, inspectorul şcolar general Felicia Man declară că se aştepată la o colaborare bună cu noii colegi. „Eu sunt un om de echipă, prin urmare orice om care vrea să facă treabă este binevenit. Declarţiile de intenţie ale noilor numiţi sunt în sensul acesta, sper ca şi faptele să confirme“, a spus Man.

Greu de spus, la acest moment, cât de repede vor veni schimbările şi la conducerea şcolilor din judeţ, având în vedere faptul că ultimul concurs pentru dierctorii de şcoală a avut loc în anul şcolar 2008/2009, de atunci directorii fiind numiţi cu detaşare în interesul învăţământului.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările