Primul pompier militar infectat cu noul coronavirus în Olt. A fost ziua cu cele mai multe cazuri raportate

Primul pompier militar infectat cu noul coronavirus în Olt. A fost ziua cu cele mai multe cazuri raportate

Un pompier din cadrul ISU Olt a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Colegii acestuia au fost plasaţi în izolare.

Prima infectare cu noul coronavirus în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost raportată duminică, 28 iunie 2020. Este vorba de un cadru operativ. 27 colegi au fost plasaţi în izolare şi urmează să fie testaţi. Starea pompierului este bună, este asimptomatic, însă a fost internat în spital, conform protocolului.
 
„În data de 28.06.2020, la nivelul Inspectoratului pe Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt s-a înregistrat primul caz de infectare cu Covid-19, a unui cadru care îşi desfăşoară activitatea în plan operativ şi au fost luate măsuri de protecţie, conform protocoalelor medicale.
 
În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz).
 
Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menţinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituţiei“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, menţionând de asemenea că se continuă în cadrul instituţiei aplicarea măsurilor speciale de protecţie instituite încă de la debutul pandemiei, respectiv dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.
 
„Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie“, a mai precizat reprezentantul ISU Olt. 
Duminică, 28 iunie 2020, în judeţ s-a raportat cea mai mare cifră a îmbolnăvirilor în 24 de ore, respectiv 24 cazuri, numărul total al oltenilor testaţi pozitiv ajungând la 216 de la debutul pandemiei. Peste 80 de olteni testaţi pozitiv sunt spitalizaţi la această dată.

Până în prezent, cadrele medicale infectate cu noul coronavirus au fost cele mai numeroase, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt având cei mai mulţi angajaţi depistaţi pozitiv, două fiind focarele, la Slatina, respectiv Corabia, ultimul încă în evoluţie. Tot din rândul personalului din prima linie au mai fost afectaţi poliţişti, un şef de post în vârstă de 49 ani pierzându-şi chiar viaţa din cauza virusului, dar şi jandarmi. Zeci de cazuri de infectare a cadrelor medicale s-au înregistrat, cumulat, în spitalele din Slatina, Caracal şi Corabia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările