Primul deces în focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci

Primul deces în focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci

În focarul din spitalul de psihiatrie din Olt, în care bilanţul arăta ieri 53 infectaţi, a apărut şi primul deces, consemnat miercuri-seara, 12 august 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoana decedată este o pacientă de peste 80 ani, care a fost transportată mai întâi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior fiind transferată la Spitalul Municipal Caracal, unde a decedat câteva ore mai târziu. Alţi cinci pacienţi confirmaţi pozitiv, din spitalul de psihiatrie care a devenit focar de SARS-CoV-2, sunt trataţi la Caracal, restul pacienţilor infectaţi fiind îngrijiţi chiar în spitalul de la Schitu.

Situaţia în spitalul-focar este aproape explozivă, în urmă cu două zile având loc schimbul de tură între asistenţi, infirmieri şi personalul de îngrijire, după o tură de 7 zile, instituită în momentul deciderii carantinării spitalului. Cei care au terminat tura nu au putut, însă, să părăsească unitatea, fiind testaţi pentru SARS-CoV-2 şi obligaţi să aştepte, tot în unitate, rezultatul testelor. Mulţi încă aşteaptă şi la această oră acest rezultat.

Satul Greci al localităţii Schitu, sat în care locuiesc zeci de angajaţi ai spitalului, este în carantină, intrările şi ieşirile fiind atent supravegheate de către echipaje MAI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: