Primul cadru medical de la Spitalul Municipal Caracal răpus de COVID-19: o asistentă de 61 ani, care nu avea alte boli

Primul cadru medical de la Spitalul Municipal Caracal răpus de COVID-19: o asistentă de 61 ani, care nu avea alte boli

Eugenia Roşca a pierdut lupta cu COVID-19 FOTO: Facebook/Marian Mitran

O asistentă în vârstă de 61 ani a decedat, în cursul nopţii, la Spitalul Municipal Caracal. Este primul cadru medical din această unitate răpus de virusul SARS-CoV-2.

Eugenia Roşca era asistent şef al secţiei ORL de la Spitalul Municipal Caracal, spital-suport COVID, unde a şi decedat. Femeia a prezentat simptomatologie specifică cu aproximativ două săptămâni în urmă, ulterior fiind internată în spitalul în care lucra. În ultimele zile a fost îngrijită în Terapie Intensivă, însă eforturile colegilor săi s-au dovedit zadarnice. Femeia nu era cunoscută cu boli cronice. Până la această dată peste 100 angajaţi ai spitalului din Caracal au fost diagnosticaţi cu COVID-19, o parte dintre aceştia, din rândul personalului medical, chiar lucrând şi ajutându-şi colegii în perioada în care au fost infectaţi şi internaţi în spitalul din Caracal.

Decese în rândul personalului medical s-au mai înregistrat, în judeţul Olt, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, la Spitalul orăşenesc Corabia, La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi la Spitalul Orăşenesc Balş.

Fostul manager al Spitalului Municipal Caracal, Marian Mitran, a postat pe Facebook un mesaj de condoleanţe, anunţând decesul asistentei, zeci de persoane reacţionând până la acest moment.

În judeţ situaţia este din ce în ce mai complicată, DSP Olt urmând să raporteze astăzi nu mai puţin de şase decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările