Primele două cazuri de Covid-19 tratate în judeţ. Numărul persoanelor depistate pozitiv a ajuns la şapte în Olt

Primele două cazuri de Covid-19 tratate în judeţ. Numărul persoanelor depistate pozitiv a ajuns la şapte în Olt

S-a ajuns în faza în care pacienţii confirmaţi pozitiv Covid-19 vor fi trataţi în spitalele din judeţ, primii trei astfel de pacienţi ajungând deja la Slatina şi la Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul pacienţilor testaţi pozitiv pentru Covid-19, din judeţul Olt, a ajuns la şapte. Patru au fost confirmaţi pe baza probelor recoltate de DSP Olt, un caz pe baza probelor recoltate la SJU Slatina,  iar două pe baza probelor din alte judeţe. Dacă un pacient din Olt, internat la Craiova, între timp a fost declarat şi vindecat, ceilalţi şase se află încă în spital. Un copil de 1 an şi 2 luni a fost transferat luni-seara de la SJU Slatina la un spital de rang superior din Bucureşti, o pacientă se află la Maternitatea Bucur, iar alţi doi pacienţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Primii pacienţi trataţi în judeţ au ajuns deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, a căror stare de sănătate este bună. Aceştia, din localităţile Drăgăneşti, respectiv Sârbii-Măgura, ar avea legătură cu focarul de la Spitalul Gerota al MAI din capitală. 

De acum pacienţii, în scenariul 4, testaţi pozitiv pentru Covid-19, vor fi trataţi în judeţ, în cele dopuă spitale desemnate: Spitalul Municipal Caracal, unde vor ajunge pacienţii depistaţi pozitiv pentru Covid-19, dar care mai au şi alte patologii asociate, şi SJU Slatina, care va trata cazurile de Covid-19 cu formă de boală uşoară şi medie, fiind însă pregătite şi paturi de terapie intensivă, pentru situaţiile în care starea pacienţilor se depreciază brusc.. 

Managerul SJU Slatina a anunţat astăzi că sunt disponibile 25 locuri pentru pacienţii cu Covid-19, în coprul de clădire rezervat special, respectiv corpul Medicală, la spitalul slătinean, patru fiind de Terapie Intesivă. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările