VIDEO Primele amenzi pentru părăsirea domiciliului fără un motiv întemeiat. Numărul persoanelor aflate în carantină şi în izolare a ajuns la aproape 1.400

VIDEO Primele amenzi pentru părăsirea domiciliului fără un motiv întemeiat. Numărul persoanelor aflate în carantină şi în izolare a ajuns la aproape 1.400

În prima noapte în care s-au aplicat prevederile ordonanţei militare nr. 2, poliţiştii şi jandarmii din Olt au aplicat 49 sancţiuni contravenţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat încă din prima noapte în care au făcut razii amenzi celor care au încălcat prevederile ordonanţei militare nr. 2/2020. Din sutele de persoane controlate, o parte au primit amenzi, cuantumul total al acestor amenzi ridicându-se la 28.500 lei.

„Inspectoratul de Poliţiei Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean au efectuat, luni seara, începând cu orele 22,00, o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 2/2020.
Ca urmare a acţiunii desfăşurate în data de 23.03.2020, în intervalul orar 22.00-06.00, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 28.500 lei“, a  transmis Prefectura Olt. 

Au fost din nou sancţionaţi şi agenţii economici care au ignorat interdicţia de a comercializa şi servi băuturi alcoolice şi alimente, trei fiind amendaţi, totalul amenzilor în cazul lor fiind de 5.000 lei.

În privinţa persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu (1.305), s-au făcut 1.150 verificări, faţă de zilele anterioare nefiind nevoie de aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată a ajuns la 87 în judeţul Olt. Alte 1.305 sunt în izolare la domiciliu, în timp ce, de la debutul perioadei de monitorizare, 730 au ieşit din evidenţe după perioada de 14 zile petrecută la domiciliu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: