Primarul din Deveselu, Ion Aliman, acuzat că a bătut o localnică

Primarul
din Deveselu, Ion Aliman, acuzat că a bătut o localnică

Primarul din comuna Deveselu, Ion Aliman, şi, respectiv, Teodora Manea...

Ion Aliman, edilul din comuna Deveselu, judeţul Olt, e acuzat de o localnică că ar fi bătut-o. Incidentul reclamat s-a petrecut săptămâna trecută, femeia aflându-se în audienţă la edilul comunei. La un moment dat însă, între cei doi ar fi apărut tensiuni de pe urma discuţiilor din timpul audienţei, femeia acuzându-l ulterior pe primar că a bătut-o de faţă cu ceilalţi angajaţi din instituţie. Edilul neagă acuzaţiile şi spune că femeia exagerează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, incidentul cu pricina a avut loc în cursul zilei de joi – 20 februarie. O localnică, pe numele ei Teodora Manea, în vârstă de 55 de ani, a intrat în audienţă la primarul Ion Aliman, problema abordată fiind titlul de proprietate pe un teren ajuns “câmp de bătaie” între femeie şi un vecin. La un moment dat, în timpul discuţiei, femeia a început să zbiere, iar primarul, după ce a văzut că nu o poate convinge pe femeie să înţeleagă că nu o poate ajuta cum dorea ea, a vrut să părăsească biroul.

Lucrurile ar fi degenerat însă rapid în timp ce edilul intenţiona să păsească biroul unde avea loc discuţia. Femeia, nimeni alta decât o verişoară a edilului, se pare că a vrut să îl ţină pe edil în birou şi chiar a tras de el în acest sens pentru a nu părăsi încăperea, rupându-i acestuia câţiva nasturi de la cămaşă, totul petrecându-se în strigătele femeii. Femeia a depus, ulterior, reclamaţie la postul local de poliţie pe numele primarului, ataşând, totodată, şi un certificat medico-legal.

Primarul Ion Aliman neagă acuzaţiile aduse de localnică şi spune că orice acuzaţie potrivit căreia el ar fi bătut-o pe femeia cu pricina sunt total neadevărate.

“Femeia a venit în audienţă la mine pe o problemă legată de un teren cu care se află în proces cu un vecin, ea trebuind să-i plătească acum acestuia 9.000 de lei cheltuieli de judecată. Mai precis, aceasta (localnica, n.a.) mi-a cerut în mod expres ca să mă întorc împotriva vecinului cu care se luptă pentru un teren şi să-l dau în judecată pe motiv că titlul de proprietate al acestuia nu ar fi corect. Eu i-am spus că nu pot face aşa ceva încă din 2012 deoarece nu are dreptate şi că actele din arhiva Primăriei arată clar că ea se înşeală şi că ar fi bine să se împace cu vecinul, dar nu m-a ascultat. Imediat ce i-am spus că nu pot să o ajut cum vroia ea, a început să ţipe, să urle, să mă facă ca toţi dracii şi pe mine, şi pe angajaţii Primăriei. Când am văzut că nu e chip s-o fac să înţeleagă situaţia, mi-am luat cheile de la maşină cu gând să plec din birou şi să o las acolo pentru că nu este prima dată când face asemenea scene, e cunoscută în sat ca fiind pusă mereu pe ceartă. Ea, atunci, m-a apucat de cămaşă, mi-a rupt câţiva nasturi şi mâneca, zbierând mereu. Eu mi-am văzut de drum şi am ieşit din birou, cu ea mereu în spatele meu şi ţipând tot timpul. Acestea sunt evenimentele. Ca să mă pomenesc, apoi, că ar fi depus plângere penală pe numele meu cum că aş fi bătut-o !? Vă rog să mă credeţi că nici nu am atins-o, trebuia să fiu nebun să fac asta, mai ales că ştiam ce fel de persoană recalcitrantă este. Acum aştept şi eu să văd cum va specifica ea la cercetările Poliţiei că am bătut-o când, de fapt, eu nici nu am atins-o! Am înţeles că are vănătâi ?! De la mine sigur nu sunt”, a spus primarul Ion Aliman, care a precizat că, dacă se va dovedi că el a agresat-o pe femeie, atunci este dispus să-şi dea demisia din funcţie “în secunda doi”.

Poliţia face cercetări

Subcomisarul Iulian Nicolae, purtător de cuvânt interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a confirmat incidentul.

“Este vorba despre un incident în care protagonişti sunt primarul din comuna Deveselu şi o localnică, ultima persoană depunând reclamaţie în acest sens. Astăzi (luni – 24 februarie), reclamanta s-a prezentat la postul local de poliţie din Deveselu şi a depus certificat medico-legal. Noi am deschis dosar şi efectuăm cercetări. Rămâne să stabilim, pe parcursul cercetărilor, dacă cele sesizate se confirmă sau nu”, a declarat oficialul IPJ Olt.

 

Mai puteţi citi:

FOTO-VIDEO Americanii îşi pregătesc terenul pentru 24 de rachete la Deveselu

FOTO  Reportaj printre oltenii din Deveselu: ”Să vină, taică, americanii printre noi, că nu-i mănâncă nimeni!”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările