Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, condamnat pentru corupţie, şi-a pierdut mandatul. Cine îi ia locul

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, condamnat pentru corupţie, şi-a pierdut mandatul. Cine îi ia locul

Viceprimarul Dumitru Ciubuc (foto) a preluat atribuţiile primarului FOTO: Primăria DrăgăneştiOlt

Pantelie Rotaru (PSD), primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, şi-a pierdut oficial mandatul în fruntea urbei, prefectul semnând ordinul de încetare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie, totodată interzicându-i-se o serie de drepturi, printre care şi acela de a fi ales.

„Prefectul Judeţului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, a emis, în ziua de 08.04.2020, ordinul de încetare de drept a mandatului de Primar al Oraşului Drăgăneşti-Olt, în urma sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Caracal şi rămasă definitivă prin Decizia Curţii de Apel Craiova. Atribuţiile de primar ce i-au fost conferite de lege vor fi exercitate de drept de către viceprimar“, a transmis Prefectura Olt.

Rotaru a fost acuzat şi condamnat pentru că a plătit din banii Primăriei Drăgăneşti reparaţiile necesare autoturismului personal, care era înregistrat pe firma soţiei.

Atribuţiile de primar au fost preluate de viceprimarul Dumitru Ciubuc (PSD). 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: