Primarul din Grădinari, plângere penală pentru furt şi distrugere. Corespondentul TVR şi o echipă DIGI 24 Craiova au fost ieri înjuraţi şi alergaţi cu pietre

Primarul din Grădinari, plângere penală pentru furt şi distrugere. Corespondentul TVR şi o echipă DIGI 24 Craiova au fost ieri înjuraţi şi alergaţi cu pietre

Deşi iniţial a fost de acord să stea de vorbă cu jurnaliştii, primarul i-a luat ulterior la înjurături FOTO captura RO TV

Corespondentul televiziunii publice, cameramanul acestuia şi o echipă DIGI 24 Craiova au fost ieri agresaţi de primarul comunei Grădinari, judeţul Olt, după ce aceştia au încercat să obţină un punct de vedere de la primarul Mihai Ioana cu privire la mai multe afaceri desfăşurate în zonă. Jurnaliştii au depus plângeri, iar astăzi se înregistrează dosarul penal.

Mihaela Bobaru, corespondent TVR, s-a deplasat ieri la Grădinari pentru a investiga o reclamaţie conform căreia copiii din localitate primesc o masă caldă la programul after school care nu figurează, în acte, niciunde. Pe lista Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt nu există programul, dar nici în lista Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, informaţiile erau că mâncarea se pregăteşte la cortul de evenimente achiziţionat printr-un program cu fonduri străine şi deservit de soţia primarului şi alte rude, pentru care primarul comunei Grădinari a devenit faimos în toamna trecută. S-a vorbit, spune corespondentul TVR, cu directorul şcolii, stabilindu-se o întâlnire, pentru un punct de vedere, şi cu primarul Mihai Ioana.

Anunţat, probabil, între timp de tema discuţiei care urma să aibă loc, primarul „s-a sucit“, devenind recalcitrant la vederea echipei de filmare. I-a smuls Mihaelei Bobaru telefonul din mână, invocând că a fost filmat, a înjurat cu năduf, „invitând“ oaspeţii nedoriţi să părăsească sediul primăriei. Cameramanul a înregistrat însă întregul episod, camera fiind pornită. Nu mult mai departe de primărie, maşina în care se afla echipa DIGI 24 Craiova a fost atacată de oamenii trimişi de primar, fiind lovită cu pietre.

Corespondentul TVR a apelat 112, jurnaliştii depunând totodată plângeri la postul de poliţie din localitate.
„În cauză va fi înregistrat dosarul penal, urmând să se înceapă cercetările. Sunt înregistrate două plângeri, în care jurnaliştii reclamă că li s-a furat un telefon, respectiv că maşina a suferit distrugeri. În urma cercetărilor se va stabili cine de ce se face vinovat“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Claudia Radu.

Primarul comunei Grădinari, Gheorghe Ioana, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere, nici pe telefonul mobil şi nici la numărul de la sediul primăriei.

Ioana este primarul comunei Grădinari din iunie 2012, câştigând mandatul pe listele PDL, ulterior anunţându-şi trecerea la PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările