Primăria Slatina rămâne „în familie”: Cristian Cismaru, fost consilier al edilului Vâlcov, a primit OK-ul să devină noul city-manager al municipiului

Primăria Slatina rămâne „în familie”: Cristian Cismaru, fost consilier al edilului Vâlcov, a primit OK-ul să devină noul city-manager al municipiului

Cristian Cismaru (foto medalion), alături de primarul Darius Vâlcov (primul, dr.-jos) şi viceprimarii Mihaela Stana şi Minel Prina (fost city-manager, primul stg.-jos), data: 25 oct. 2012

Cristian Cismaru, fost consilier personal al primarului municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a primit, miercuri – 31 octombrie, “undă verde” în mod oficial pentru a ocupa postul de city-manager al urbei, vacant de mai bine de patru luni, dar lăsat “de izbelişte” în mod curios până acum. Fiind singurul candidat în cursa pentru cel de-al doilea post ca importanţă în primărie, Cismaru a obţinut luni – 29 octombrie, nota 9 l

Cristian Constantin Cismaru, 27 de ani, este noul city-manager (administrator public, n.a.) al municipiului Slatina. În mod paradoxal, el s-a dovedit a fi singurul candidat eligibil din ţară atras de funcţie, deşi în cursă se mai înscrisese o persoană care, însă, nu avea un master, aşa cum au cerut imperativ reprezentanţii primăriei. La începutul acestei săptămâni, respectiv luni – 29 octombrie, Cismaru a obţinut nota 9 la prima probă scrisă, iar miercuri – 31 octombrie, a promovat şi ultima probă – interviul, cu nota 8,50. Cismaru urmează acum să ocupe şi oficial postul lăsat vacant încă din luna iulie de către Minel Prina, ales viceprimar în urma alegerilor locale din vară pe listele PSD/USL.

Viitorul ocupant al funcţiei menţionate este unul dintre foştii consilieri personali ai actualului edil al urbei, Darius Vâlcov, aflat la cel de-al treilea mandat consecutiv din 2004 încoace şi care, acum, candidează pentru un post de senator. Ca un făcut, Cismaru a fost singurul candidat pentru cea de-a doua funcţie ca importanţă în primăria capitalei judeţului Olt atât ca atribuţii, dar şi ca salariu, el urmând să primească mai mulţi bani chiar decât primarul (cca. 4.500 lei fără sporuri, n.a.).

Încrengături, relaţii de rudenie, coincidenţe…

În prezent, Cristian Cismaru este preşedintele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Slatina. A ajuns pe această funcţie de conducere paraşutat de către edil care, într-o şedinţă a Consiliului Local din luna iunie 2009, l-a propus pe acesta – consilier personal al primarului pe atunci – să ocupe postul la clubul menţionat, creat tot cu acel prilej.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Cismaru este fost sportiv de performanţă (fotbal, n.a.), unde nu a avut cine ştie ce rezultate semnificative, altfel l-am fi văzut acum pe la vreo echipă de profil mai răsărită din ţară sau peste hotare. După liceu a absolvit Facultatea de Litere, profil română-engleză, dar a predat ca profesor doar un an. Prin 2008 a ajuns la Primăria Slatina condusă de Vâlcov ca şi consilier personal al acestuia, gurile rele spunând că cei doi ar fi rude foarte apropiate. Din iunie 2009, cum aminteam, a fost numit director la CSM Slatina, la propunerea rudei ajunsă edil al capitalei judeţului. Înainte de aceasta trebuie menţionat că tânărul Cismaru a fost o vreme şi patron al firmei EneroProd SRL Slatina, firmă sub aripa căreia funcţionează şi acum un post de televiziune locală aservită lui Vâlcov, astfel că primarul probabil a simţit că îi era dator să îi întoarcă acestuia serviciile prestate la tv.

Bizar, dacă se poate spune astfel, este şi că cei doi au fost văzuţi întreţinându-se “cordial” chiar cu câteva zile înainte de prima probă a examenului pentru postul de city-manager, respectiv la un meci de handbal susţinut de echipa CSM Slatina în compania CSM Cetate Devatrans (vezi Foto - tribune) în data de 25 octombrie, adică cu doar patru zile înainte de examen.

Alte semne mari de întrebare asupra modului cum s-a organizat concursul este dat şi de faptul că, din comisia de examen, a făcut parte Florin Obretin – şi el fost consilier personal al aceluiaşi primar Darius Vâlcov sau, cum ar veni, fost coleg de serviciu cu Cristi Cismaru. Leonid Moisiu, şef serviciu Resurse Umane în cadrul Primăriei Slatina şi membru al aceleiaşi comisii, a declarat:“Domnul Cristian Cismaru a promovat ambele probe ale examenului pentru ocuparea funcţiei de administrator public. Acum mai rămâne de semnat contractul de management, lucru care se va face în urma negocierilor dintre el şi noi. Desigur, în ce ne priveşte, sperăm ca acest contract să fie semnat până la finele acestei săptămâni pentru a se putea apuca de treabă. De regulă, acest lucru este mai mult o formalitate, dar nu se ştie niciodată, este o etapă ce nu poate fi omisă”.

Primarul Darius Vâlcov nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: