Primăria Slatina deschide şi anul acesta „robinetul” pentru Spitalul Judeţean

Primăria Slatina deschide şi anul
acesta „robinetul” pentru Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)

Municipalitatea slătineană va continua şi în acest an să sprijine financiar unitatea sanitară etalon a judeţului, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate. Diriguitorii urbei au prevăzut deja o primă „tranşă” care a fost aprobată de consilierii locali, urmând ca, în funcţie de solicitările conducerii spitalului, administraţia autohtonă să mai umble la „robinetul cu bani”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În bugetul pe acest an, mai-marii Primăriei Slatina au prevăzut o primă tranşă de 300.000 lei pentru Spitalul Judeţean din localitate. Banii vor fi utilizaţi de conducerea unităţii conform necesităţilor unităţii sanitare. Până atunci, banii din prima tranşă vor fi utilizaţi în cea mai mare parte pentru ampla lucrare de modernizare a secţiilor Nou-născuţi şi Pediatrie.

„În această primă fază a începutului de an am prevăzut în bugetul Primăriei Slatina pe 2015 pentru Spitalul Judeţean suma de 300.000 de lei, dar nu este o cifră bătută în cuie în sensul că nu ne vom opri aici, ci, din contră, vom mai aloca fonduri spitalului în funcţie de solicitările pe care le vom primi. Aici (la spital, n.r.) urmează să aibă loc lucrări importante de modernizare şi vrem ca totul să meargă strună, să nu existe pauze. Având în vedere că noi susţinem financiar Spitalul Judeţean împreună cu Consiliul Judeţean, suntem optimişti că nu vor fi probleme”, a declarat Cristian Cismaru, administrator public al Primăriei Slatina.

Planurile conducerii Spitalulului Judeţean Slatina prevăd, pentru acest am, două lucrări ample în cadrul unităţii, respectiv modernizarea celor două secţii anterior menţionate. Astfel, prima secţie vizată ce va intra în “malaxorul” reabilitării este secţia pentru nou-născuţi amplasată în blocul-turn Materno-Infantil. Potrivit proiectului, întreaga secţie va fi comasată, la finalul lucrărilor, secţia urmând să se întindă pe două etaje dintre cele nouă ale imobilului, respectiv pe etajele 3 şi 4. Cele mai ample lucrări vor fi la etajul al treilea, unde va fi amenajată, în premieră, secţia Terapia Intensivă destinată bebeluşilor. Lucrările de modernizare şi recompartimentare la cele două etaje sunt planificate a demara în această primăvară.

Cel de-al doilea mare proiect de modernizare din incinta Spitalului Judeţean Slatina va avea loc tot în cadrul turnului materno-infantil şi este vorba despre secţia de Pediatrie, care se întinde şi ea tot pe două etaje. Valoarea tuturor lucrărilor se ridică la suma de 37 miliarde lei vechi.

Reamintim că, în decembrie 2014, a fost finalizată şi  modernizarea secţiei Primire Urgenţe. Lucrarea a fost una de proporţii şi a impus demolarea celor două puncte de acces iniţiale ridicate la momentul inaugurării spitalului – la finele anilor ’70. Valoarea totală a proiectului, construcţie şi dotări, s-a ridicat la aproape 9 milioane lei de lei (90 miliarde lei vechi), investiţia fiind asigurată financiar în special de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria municipiului - din fonduri proprii, dar şi Guvernul a avut contribuţia sa.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Cinematograful “Victoria” din Slatina, reabilitat şi redat locuitorilor până la finele lui 2015

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările