Preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu, îşi paraşutează fratele în Parlament

Preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu, îşi paraşutează fratele în Parlament

Preşedintele Consiliului Judeţean / PSD Olt, Paul Stănescu    (FOTO: Mugurel Manea)

Reînscăunat în vară preşedintele al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, aflat la cel de-al doilea mandat consecutiv în fruntea judeţului, are vise şi mai mari. După cum merg lucrurile, nimic nu pare a avea puterea de a i le zădărnici. Acesta a reuşit ca, printre candidaţii din partea USL la alegerile parlamentare din decembrie a.c., să îl impună pe „lista albă” pentru Camera Deputaţilor chiar pe fratele său, Alexandru Stănescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Stănescu, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Olt – Paul Stănescu, va candida pentru un fotoliu călduţ de parlamentar, deşi este un veritabil necunoscut. Mai exact, acesta vizează Camera Deputaţilor. Desigur, în mod oficial, lucrurile ar fi stat altfel şi propunerea ar fi venit din altă parte. Interpelat despre ce calităţi l-ar fi propulsat pe Alexandru Stănescu pentru Parlament în afară de aceea de a-i fi frate, Paul Stănescu (preşedinte al CJ/PSD Olt, n.a.) a ocolit diplomatic un răspuns clar şi a preferat să îndrepte atenţia către organizaţiile PSD ce alcătuiesc Colegiul 7 unde va candida fratele său.

„Nu a fost nici propunerea şi nici ideea mea. A fost o propunere venită din partea organizaţilor PSD din Colegiul 7 pentru care a fost făcută nominalizarea, nu am venit eu cu sugestia. Nu a mai fost nicio altă numire. Propunerea aceasta a mers alături de celelalte mai departe şi a fost acceptată. Acum vom vedea ce va fi. Dacă fratele a fost propus şi candidează, asta nu înseamnă că automat va şi câştiga. Vom vedea ce va fi”, a declarat precaut preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu.

Stănescu, familie de politicieni cu vise mari

Faptul că Alexandru Stănescu, fratele şefului C.J. Olt - care conduce şi organizaţia judeţeană a PSD -, va candida pe Colegiul 7, ce cuprinde zona de sud a judeţului din jurul oraşului Corabia, nu este defel o întâmplare. Zona în cauză este una aleasă strategic, ce include şi comuna natală a familiei prezidentului C.J. Olt, comuna Vişina. De asemenea, tot în acest mod şi tot acum se explică de ce Consiliul Judeţean Olt a virat cele mai mari sume publice pentru diverse investiţii – majoritatea reparări ori asfaltări de drumuri - către această zonă de când Paul Stănescu este la cârma instituţiei amintite, adică din 2008.

Alexandru Stănescu are 51 de ani, fiind cu patru ani mai mic decât şeful CJ Olt. Ca majoritatea membrilor familiei, şi el are afaceri şi încă unele extrem de bănoase. Prin această mutare, Paul Stănescu se alătură şi el clanurilor familiale ce au în componenţă persoane cu influenţă politico-administrativă care sunt atrase tot mai mult de mirajul puterii şi ajung să îşi impună rude pe funcţii politice înalte. Să mai menţionăm că tatăl preşedintelui C.J. Olt, Constantin Stănescu, este primar al comunei Vişina din cadrul Colegiului 7 încă din anul 2004 ?!?


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Ceilalţi candidaţi ai USL la alegerile parlamentare sunt:

La Senat, la Colegiul 1 – Darius Vâlcov, actual primar al capitalei judeţului Slatina şi fost membru PDL între 2000 şi martie 2012, la Colegiul 2 – Mihai Niţă (fost membru PDL până acum patru luni, în prezent trecut cu numele în barca PC, n.a.), iar la Colegiul 3 – Dan Şova.

Pentru Camera Deputaţilor vor candida: Emil Moţ la Colegiul 1, Daniel Bărbulescu la Colegiul 2, Florin Iordache la Colegiul 3, Virgil Delureanu pentru Colegiul 4, Dan Ciocan la Colegiul 5, Gigel Ştirbu pentru Colegiul 6 şi, desigur, Alexandru Stănescu la Colegiul 7.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările