Preotul celebru pentru combinezonul de protecţie COVID-19 a murit. Părintele Alexandru Militaru din Olt era aşteptat la ultima Bobotează, înainte de pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Astăzi de Bobotează, noi, cei din promoţia anului 1980, cu durere în suflet vom conduce pe ultimul drum pe colegul nostru“, a anunţat preotul Marin Bica FOTO: Facebook/Marin Bica
„Astăzi de Bobotează, noi, cei din promoţia anului 1980, cu durere în suflet vom conduce pe ultimul drum pe colegul nostru“, a anunţat preotul Marin Bica FOTO: Facebook/Marin Bica

Parohia Comăniţa din judeţul Olt este în doliu, preotul Alexandru Militaru (65 ani), care slujea aici de peste 30 de ani, a decedat. Slujba de înmormântare, care va fi oficiată chiar de episcopul Slatinei şi Romanaţilor, va avea loc joi, 6 ianuarie, chiar în ziua în care preotul anunţase că va sfinţi pentru ultima dată, înainte de pensionare, apa de Bobotează.

„Astăzi de Bobotează, noi cei din promoţia anului 1980 cu durere în suflet vom conduce pe ultimul drum pe colegul nostru părintele Alexandru Militaru de la parohia Comăniţa. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Preasfinţitul Sebastian, episcop al Slatinei şi Romanaţilor, la ora 13,00 .Dumnezeu să-l ierte!“, este mesajul postat pe contul său de Facebook de preotul Marin Bica.

Preotul Alexandru Militaru a decedat în noaptea de luni spre marţi, 3/4 ianuarie 2022, spun surse locale. Decesul ar fi survenit în somn, soţia preotului fiind cea care a făcut descoperirea, în jurul orei 3.00 dimineaţa. 

Vestea a căzut ca un trăsnet asupra enoriaşilor din parohiile Comăniţa şi Schitul Deleni, alături de care preotul era de peste 30 de ani, cei din parohia auxialiară Schitul Deleni aşteptând ca astăzi, de Bobotează, preotul Alexandru Militaru să sfinţească apa la ei în parohie.

„Trebuia să iasă la pensie în februarie. Le-a şi spus la enoriaşi, când a mers cu botezul la Schitu, că apa sfinţită de Bobotează o face la Schitu, că e ultima dată, biserica e monument istoric şi o face la ei, la parohia auxiliară. N-a mai apucat s-o facă“, au declarat surse locale, pentru „Adevărul“.

Fotografia care s-a viralizat pe Internet în iulie 2020 FOTO: Facebook

preotul care a oficiat slujba de înmormântare în combinezon de protecţie a murit - fotp facebook

Preotul a devenit cunoscut în toată ţara în vara anului 2020, atunci când o fotografie de la o înmormântare a unui pacient COVID-19 s-a viralizat pe Facebook. Fotografia înfăţişa un preot îmbrăcat în combinezon de protecţie, peste care a pus patrafirul. Era prima înmormântare a unui pacient răpus de COVID-19 din localitate. 

Deşi foarte mulţi internauţi l-au ironizat atunci pe preot, acesta a explicat că a ales să nu-şi abandoneze enoriaşii în cele mai grele momente, fiind nevoit să-şi ia măsurile de protecţie pe care le-a considerat necesare (având în vedere ce informaţii erau disponibile despre SARS-CoV-2 la acea dată). 

Mai mult, a ales să nu scurteze slujba de înmormântare oficiată pe marginea gropii, conform protocolului de la acea dată.

„N-am încălcat niciun canon bisericesc. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile în care trăim. Mie familia mi-a transmis că e mort de aşa ceva, eu n-am niciun document oficial, am luat toate măsurile de precauţie, mi-am făcut slujba exact cum trebuie şi cum scrie la carte. Totul se face pe marginea gropii. E o slujbă mai scurtă, eu am făcut-o în integralitate, pentru că mi-a permis timpul. Am făcut, aşa, o mică pregătire cu participanţii la înmormântare, înainte, au stat şi la 4-5 metri în cimitir, i-am rugat să poarte mască, chiar dacă eram în aer liber, în spaţiu deschis. Am avut acolo persoane care au înţeles“, a declarat atunci preotul, pentru „Adevărul“.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Preotul care a îmbrăcat combinezonul de protecţie la o slujbă de înmormântare, subiect de ironii: „Se duce pe lună?“

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite