VIDEO Preot pensionar, despre scandalurile sexuale din BOR: „Toţi episcopii din ţară să facă proba medico-legală ca să probeze castitatea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Corceagu, un preot care a slujit 25 de ani în Slatina şi a plecat prin demisie din Biserica Ortodoxă Română după ce a fost acuzat de pedofilie, a comentat public un alt scandal sexual izbucnit în zona de sud a ţării, în care Episcopul Slatinei este acuzat de homosexualitate.

Preasfinţitul Sebastian, episcopul Slatinei şi Romanaţilor, se află în mijlocul unui scandal mediatic după ce, la începutul lunii august, numele său a apărut pe o listă publicată online, dar neasumată de vreun autor, alături de alte zeci de înalte feţe bisericeşti din BOR acuzate că sunt homosexuali, informatori ai fostei Securităţi, pedofili etc. Despre actualul episcop al Slatinei se menţionează că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu Ciprian Spiridon Câmpineanu, cel care este Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Constantin Corceagu, un fost preot acuzat la rândul lui de înclinaţii sexuale nepotrivite din punctul de vedere al doctrinei ortodoxe, care a slujit 25 de ani în Slatina, a lansat public acuzaţii împotriva fostului superior ierarhic: „Dom’ne, alură, adică comportamente, avea, că se cunoaşte omul care are trăsăturile respective, spre bărbaţi. E, aşa, ştiţi... Eu nu cred nimic până nu se face proba medico-legală. Le cer la toţi episcopii din ţară proba medico-legală, să vadă dacă şi-au mai păstrat castitatea. Şi pe faţă, şi pe spate“, a declarat fostul preot, pensionat în 2011, însă nu la îndeplinirea vârstei legale, ci în urma unui scandal cu tentă sexuală.

Ciprian Spiridon Câmpineanu, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei

image

Cine îl acuză pe episcop

Preotul Constantin Corceagu (64 ani), cel care acum se declară convins că episcopul Sebastian (51 ani) nu va răspunde provocării sale, a fost, la rândul său, în mijlocul unui scandal asemănător în urmă cu şapte ani, când s-a scris despre acesta că ar fi făcut avansuri unor tineri pe care îi pregătea pentru admiterea la Teologie.

Acesta ar fi făcut sute de fotografii cu tineri în ipostaze tandre, iar în calculatorul preotului s-ar fi găsit şi un număr mare de fotografii porno. Deşi preotul recunoştea atunci că decorul aparţinea casei sale şi cancelariei parohiale (preotul a slujit la Biserica Sfântul Nicolae Coastă), iar marca aparatului cu care s-au făcut respectivele fotografii era aceeaşi cu marca aparatului pe care preotul îl deţinea şi îl folosea în mod curent, Corceagu acuza că cineva i-ar fi înscenat totul. Cert este că în urma acelui scandal Episcopia a hotărât că preotul nu mai poate sluji, iar la scurt timp Constantin Corceagu s-a pensionat medical.

Oltenii, despre acuzaţiile de homosexualitate lansate împotriva Preasfinţitului Sebastian, episcopul Slatinei şi Romanaţilor

În urmă cu două zile, despre acest subiect, fostul preot Corceagu a declarat: „Episcopul Sebastian m-a târât într-o mocirlă foarte urâtă, cu nişte poze, care eu nu ştiu de existenţa lor. Poze cu bărbaţi goi. Simple poze, atât, nu apăream eu. Când au fost duse la DIICOT, au spus că majoritatea erau luate după site-urile de adulţi“.

Scandaluri şi în ograda Episcopului Slatinei

image

Preasfinţitul Sebastian Paşcanu (foto dreapta), episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a fost implicat în numeroase scandaluri de la întronizare şi până în prezent. A fost constant acuzat, deşi rar preoţii şi-au asumat public spusele, de comportament tiranic. În 2010, un preot de la Mănăstirea Brâncoveni a părăsit lăcaşul de cult, însoţit de zeci de măicuţe, din pricina comportamentului episcopului. Un an mai târziu, un preot din Radomireşti, surprins sub influenţa alcoolului la slujbă, a primit interdicţia de a mai sluji, iar după câteva luni, perioadă în care, spune mama preotului, a cerut în repetate rânduri iertare la episopie, fără succes, acesta s-a sinucis.

„L-a dat afară că a zis că l-a găsit băut la biserică, aşa am auzit şi eu lumea. S-a dus, s-a mai rugat, c-avea copii, nevastă-sa n-avea servici, dar degeaba“, şi-a amintit mama preotului sinucigaş Marinel Vâşcu.

Superiorul episcopului Slatinei, mitropolitul Olteniei - ÎPS Irineu, a declarat că la Mitropolie nu s-a înregistrat nicio sesizare pe numele Preasfinţitului Sebastian, iar de acuzele care I se aduc public capului episcopiei slătinene nu a auzit.

„Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greşeală sau fără slăbiciuni“

Pe site-ul official al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor a apărut, vineri, 18 august o precizare a preasfinţitului Sebastian Paşcanu, în urma acuzelor vehiculate în presă.

„Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greşeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului şi având conştiinţa curată, vă încredinţez pe toţi că Dumnezeu m-a păzit şi nu am săvârşit în viaţa mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit. Aşa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei!“, sunt cuvintele înaltei feţe bisericeşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite