FOTO  Premiul Festivalului regional de folclor ”Cununa Dunării” Corabia a plecat la Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul concursului de la Corabia
Imagine din timpul concursului de la Corabia

Oraşul Corabia din judeţul Olt a găzduit, sâmbătă – 13 iunie, cea de a III-a ediţie a Festivalului Regional de Folclor ”Cununa Dunării”, manifestare organizată de Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu” din localitate împreună cu Primăria oraşului. Ediţia din acest an a fost una deosebită deoarece s-a desfăşurat în incinta Grădinii de Vară, reamenajată de autorităţile locale după zeci de ani.

Festivalul Regional de Folclor, Obiceiuri şi Tradiţii ”Cununa Dunării” de la Corabia dedicat copiilor a avut loc pe mai multe secţiuni: dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti, grupuri vocale, obiceiuri şi tradiţii populare. La startul competiţiei s-au aliniat nu mai puţin de 35 de ansambluri folclorice, respectiv aproximativ 600 de elevi din judeţele Olt, Dolj şi Teleorman.

La final, Trofeul Festivalului, care a constat într-o diplomă şi o cupă, a revenit anul acesta duet-ului alcătuit din copiii Geanina Cimpoieru şi Codruţ-Ionuţ Buzatu de la Şcoala gimnazială din comuna Lunca, judeţul Teleorman, instructor fiindu-le Daniel Chiriţă.

Concursul folcloric s-a derulat pe aproape tot parcursul zilei de sâmbătă în incinta Grădinii de Vară din localitate, obiectiv simbolic al oraşului inaugurat în anii ’80. Autorităţile locale au revopsit scaunele în culorile drapelului naţional, fapt ce a făcut ca locaţia să pară ca nouă. De asemenea, au fost executate zugrăveli pentru ca locul să fie pregătit pentru prima manifestare găzduită de Grădina de Vară cu o faţă nouă după aproape 25 de ani. Iar efortul autorităţilor a fost apreciat de spectatori, care au venit în număr mare atât pentru a participa la spectacolul propriu-zis, dar şi pentru a vedea refăcută Grădina de Vară aşa cum o ştiau pe vremea când evenimentele artistice erau un obicei în această locaţie.

”Noi ne-am propus ca acest festival lansat relativ recent, respectiv în urmă cu doar trei ani, să atragă un număr cât mai mare de elevi şi tineri îndrăgostiţi de muzsica şi dansurile populare româneşti în scopul promovării obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti. De asemenea, un alt scop al organizării acestei manifestări care sperăm să devină o tradiţie constă în readucerea în faţa spectatorilor a cântecelor populare, a dansurilor uitate sau abandonate de-a lungul timpului”, a declarat Dan Oltean, purtător de cuvânt asl Primăriei oraşului Corabia.

Vă mai recomandăm:

FOTO  Singura bază sportivă “de stat” din Corabia, revitalizată cu fonduri europene

FOTO  Parcul Central din Corabia va fi readus la viaţă

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite