Prefectul judeţului Olt, infectat cu noul coronavirus. „Am fost internat. Virusul nu iartă pe nimeni!“

Prefectul judeţului Olt, infectat cu noul coronavirus. „Am fost internat. Virusul nu iartă pe nimeni!“

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi se află în spitalul din Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vestea vine după ce în oraş circulau zvonuri privind testul pozitiv în cazul său încă de vineri, însă la acel moment a dezminţit informaţia că i s-ar fi prelevat probe pentru noul coronavirus.

„În  urma cu câteva  minute am fost internat la Spitalul Judetean  de Urgenta Slatina, fiind confirmat cu virusul Sars-Cov-2.  În cursul zilei de ieri, pentru a nu exista vreo suspiciune cu privire la contactul meu cu persoane pozitive, am fost testat, cu rezultat pozitiv astazi. Starea mea de sănătate este bună, nu prezint simtomatologie specifica Covid-19. 

Fac un apel la responsabilitate pentru toti cetatenii din judetul Olt! Virusul nu iartă pe nimeni!
Vă doresc multă sănătate!“, a transmis prefectul.
 
Direcţia de Sănătate Publică Olt a demerat o anchetă epidemiologică pentru a stabili toate persoanele care au intrat în contact direct cu prefectul. Testul pozitiv al reprezentantului Guvernului în teritoriu vine după ce mai mulţi şefi din poliţia olteană au fost testaţi pozitiv în ultimele trei zile. Este vorba chiar de inspectorul-şef al IPJ Olt, dar şi de unul dintre adjuncţi şi de şeful poliţiei Slatina, alături de alţi trei poliţişti.
 
Prefectul Florin Homorean a decis deja să rămână în spital, „pentru că aşa este normal“. „Am decis deja, voi fi tratat în spital, aşa este normal să se întâmple“, a spus prefectul, pentru Adevărul. Printre persoanele testate în zilele următoare vor fi soţia şi fiica prefectului, dar şi colegi din Prefectura Olt şi alte persoane care au intrat în contact cu înaltul funcţionar public. „DSP va stabili care sunt contacţii direcţi, eu am dat numele tuturor persoanelor cu care m-am întâlnit, dânşii decid, pentru că ştiţi ce înseamnă contact direct. Eu am purtat de fiecare dată mască în birou, la şedinţe s-a purtat mască...“, a mai spus prefectul.
 

Vă recomandăm şi: Protest fără măşti de protecţie în Piaţa Victoriei, faţă de „dictatura sanitară”: „Vrem eliberare, nu carantinare”

Horea Bădău, despre evoluţia pandemiei: „Şcoala se va face online, nu vom mai pleca în străinătate. Va veni o criză cum nici nu-ţi poţi imagina“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: