Prefectul a cerut control din partea Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Olt. 15 angajaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus

Prefectul a cerut control din partea Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Olt. 15 angajaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus

Numărul angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 15, în cadrul Serviciului Judeţean de Urgenţă Slatina. Prefectul a cerut un control în cadrul instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

După apariţia unui prim caz diagnosticat cu Covid-19, o angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, şi testarea altor 50 colegi ai asistentei, alte 14 cazuri au fost depistate. Sunt medici, asistenţi şi ambulanţieri, toţi colegi de tură cu prima asistentă confirmată. 

În urma apariţiei ultimelor cazuri, la Prefectura Olt a fost convocat Grupul de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagiase pentru a stabili măsuri urgente şi a stabili ce anume a determinat infectarea în masă.  S-a hotărât testarea tuturor angajaţilor SJA Olt, peste 200.

„Astăzi, 21 mai a.c., a fost convocată, la sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Olt, o şedinţă de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările şi măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecţie Covid-19 la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

Precizăm că, în data 18.05.2020, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecţia Covid-19 în rândul angajaţilor de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. În momentul confirmării probei, Direcţia de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajaţi. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu infecţia Covid-19 în data de 20.05.2020, iar astăzi au fost lucrate şi celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru 2 persoane.

În cadrul şedinţei de astăzi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-au stabilit următoarele:

-        adoptarea, de urgenţă, a unui plan de măsuri la nivelul S.J.A., în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul personalului propriu;

-        testarea tuturor angajaţilor din cadrul S.J.A;

-        izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;

-        identificarea tuturor contacţilor direcţi din rândul pacienţilor asupra cărora s-au efectuat intervenţii din partea medicilor/asistenţilor S.J.A. confirmaţi pozitiv“, a transmis Prefectura Olt prin intermediul unui comunicat de presă. 

Toţi pacienţii confirmaţi pozitiv, cu excepţia primului caz, care se află internat în judeţul Argeş, au fost internaţi  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sub supraveghere medicală şi tratament, cu stare generală bună.

„De asemenea, prefectul judeţului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, a solicitat Ministerului Sănătăţii efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activităţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus“, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii Olt.

De menţionat că printre contacţii direcţi ai angajaţilor confirmaţi pozitiv se află şi 10 pacienţi ai unui spital priovat de cronici. Un medic testat pozitiv, care avea contract cu unitatea sanitară, i-a văzut pe pacienţi chiar duminică, în urmă cu patru zile. Epidemiologii  trebuie să identifice, de altfel, toţi pacienţii preluaţi de personalul testat pozitiv al Ambulanţei Olt.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: