Prăjitura cu vişine, deliciul dulce-acrişor al începutului verii. Reţeta celebrei Sanda Marin

Prăjitura cu vişine, deliciul dulce-acrişor al începutului verii. Reţeta celebrei Sanda Marin

Este sezonul vişinelor, ne garnisim deja cămara cu preparate de tot felul, însă tot din vişine putem prepara o delicioasă prăjitură, după o reţetă verificată de generaţii de gospodine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prăjitura cu vişine este un deliciu dulce-acrişor, iar reţeta reputatei Sanda Marin este verificată de atâtea şi atâtea gospodine care păstrează cartea de reţete la loc de cinste. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

5 ouă;

150 grame zahăr;

½ linguriţă bicarbonat;

100 grame pesmet;

½ kg vişine.

Se spală şi se scot sâmburii la ½ kg vişine, se pun în sita de paste şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până ce cresc ca o spumă. Se pune bicarbonatul proaspăt cernut, albuşurile bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la final vişinele. Se pregăteşte din vreme o formă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic. După ce s-a răcorit, se taie şi se scoate din formă.

În loc de 100 grame pesmet se mai pot întrebuinţa: 50 grame pesmet şi 50 grame făină, sau 25 grame pesmet, 50 grame nuci măcinate şi 25 grame făină.

În cazul în care nu aveţi cântar de bucătărie, iată şi cum puteţi calcula cantităţile necesare: o lingură cu vârf de făină cântăreşte aproximativ 25 grame, în vreme ce o lingură de zahăr – 25-30 grame. O ceaşcă de zahăr cântăreşte aproximativ 200 grame zahăr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările