Pompierii olteni avertizează preoţii şi credincioşii pentru Noaptea Învierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
slatina

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt au ţinut să lanseze o serie de avertismente către preoţi şi enoriaşii care, în Noaptea Învierii, vor merge la biserică. Astfel, din cauza numărului mare de credincioşi care iau cu asalt lăcaşurile de cult, dar şi a problemelor ce pot apărea din acest motiv, pompierii au elaborat o serie de reguli de care trebuie ţinut cont.

Departamentul “Inspecţia de Prevenire” din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt a pus la punct un set de măsuri pe care slujitorii Bisericii, dar şi credincioşii, ar trebui să ţină cont pentru a preveni orice pericol de producere a incendiilor. Astfel, în afară de evitarea supraaglomerării în lăcaşurile de cult, pompierii recomandă ca uşile de acces/evacuare de la biserici să fie menţinute în poziţia “Deschis” pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, iar cele care se deschid către interior să fie blocate în poziţia “Deschis”.

De asemenea, în interiorul bisericilor, enoriaşii vor menţine o distanţă de siguranţă faţă de cei din faţa lor pentru a evita contactul dintre lumânări, hainele sau părul acestora. Nu se vor utiliza pentru lumânări - sisteme de protecţie confecţionate din materiale combustibile, care se aprind uşor - hârtie, folii de plastic etc. În interiorul şi în apropierea bisericilor, lumânările se vor depune numai în locurile special amenajate (ex: tăvi metalice umplute cu nisip), la distanţe de siguranţă faţă de elementele combustibile.

Nu în ultimul rând, parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros ori a autocarelor şi microbuzelor se va face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie a serviciului în caz de incendiu.

“Având în vedere că sărbătoarea Învierii Domnului aduce de fiecare un număr foarte mare de credincioşi la biserică - spaţii destul de înguste la urma urmei, am decis să aducem la cunoştinţa cetăţenilor şi a preoţilor deopotrivă că trebuie să aibă în vedere câteva reguli minimale de siguranţă pentru a evita apariţia unor incendii sau alte accidente. Nu vorbim aici de lucruri foarte greu de ţinut minte sau greu de îndeplinit, ci un fel de norme de siguranţă pe care oricine le poate pune în practică cu uşurinţă doarece sunt ceva normal şi de la sine înţeles”, a precizat Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media al ISU Olt.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite