Poliţişti din Slatina, atacaţi cu tupeu de rromi “înarmaţi” cu pietre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O situaţie bizară a avut loc miercuri seară, pe raza municipiului Slatina. O patrulă de poliţişti ce încerca să oprească două căruţe încărcate cu lemn furat dintr-o pădure de la marginea urbei a fost atacată cu pietre pe o străduţă de mai mulţi necunoscuţi. Poliţiştii nu au fost răniţi, dar o maşină oficială s-a ales cu luneta distrusă. O căruţă recuperată de aceştia a trebuit împinsă pe jos până la sediu, fapt ce i-a amuzat pe trecători.

Iniţial, patrula care a intervenit prima a fost alcătuită dintr-un poliţist local şi unul de la Poliţia Municipiului. Aceştia au fost sesizaţi de la dispeceratul Primăriei, care monitorizează cele aproape 200 de camere video instalate în oraş. Oamenilor legii li s-a transmis că două căruţe pline-ochi cu material lemons au ieşit din Pădurea Strehareţi, aflată la marginea urbei, şi se pregătesc să intre în localitate. La faţa locului s-au deplasat o autospecială a Poliţiei municipiului Slatina şi un echipaj mobil al Poliţiei locale Slatina, fiecare având doar un singur om la bord. Cei doi poliţişti nu au avut iniţial şanse în faţa celor şapte cetăţeni de origine rromă care se aflau în cele două căruţe cu lemn sustras, fapt pentru care aceştia au cerut ajutor. Până la sosirea sprijinului solicitat însă, cei doi poliţişti a trebuit să se descurce cum au putut în faţa furiei necunoscuţilor din atelaje.

Bărbaţii s-au împotrivit întrebărilor şi demersurilor poliştilor, care vroiau să-i ducă pe toţi la sediul Poliţiei Municipale. Mai mult, una dintre căruţe a reuşit să dispară între timp de la locul interceptării, undeva pe strada Strehareţi. Cealaltă căruţă a fost oprită cu greu de poliţişti pe o strada Oltului, o arteră vecină cu cea unde a avut loc interceptarea, locuită preponderent de cetăţeni rromi. Doi bărbaţi care însoţeau atelajul au fost reţinuţi şi introduşi într-una din maşinile autorităţilor de la faţa locului. În acel moment însă, din curţile caselor a început un veritabil atac cu pietre asupra celor doi poliţişti, care nu mai ştiau încotro să se adăpostească.

“După ce au fost introduse într-unul din autoturismele de serviciu, persoane necunoscute au început să arunce cu obiecte contondente în direcţia echipajului de poliţie, moment în care cele două persoane aflate în vehicul au reuşit să fugă, aceştia refugiindu-se în curţile locuinţelor aflate în zonă. În urma incidentului, autoturismul aflat în proprietatea I.P.J. Olt s-a ales cu luneta distrusă”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Poliţişti puşi… la împins căruţa

După ce au reuşit să oprească una dintre cele două căruţe, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să transporte atelajul la sediul Poliţiei Municipale. Zis şi făcut, numai că acţiunea a avut loc… pe jos şi aceasta din cauza lipsei unei alternative. Astfel că, în jurul orelor 22.00, cetăţenii aflaţi întâmplător în oraş pe bulevardul Nicolae Titulescu, dar nu numai, au avut parte de o imagine cum mai rar au avut ocazia să vadă chiar şi la televizor: poliţişti împingând de zor o căruţă pe străzile urbei. Mai greu a fost la deal, respectiv de la Catedrala Ortodoxă către Trezoreria Slatinei şi, apoi, spre Spitalul Judeţean, unde oamenii legii a trebuit să depună efort serios pentru a împinge căruţa cu pricina, deşi aceasta avea cal. După aproape o oră de efort, căruţa cu lemn furat a fost “parcată” în curtea Poliţiei Municipale, la loc ferit de privirile curioşilor. Un comunicat oficial de presă al autorităţilor emis vineri după-amiază a indicat faptul că “transportarea atelajului a fost o măsură adoptată de poliţişt, pentru a elibera carosabilul şi pentru a aduce materialul probator, în regim de urgenţă, la sediul instituţiei, conform procedurilor legale în vigoare”.

Reprezentanţii IPJ Olt au precizat că s-a reuşit deja identificat persoanei care a avariat autoturismul instituţiei ca fiind G.I., de 15 ani, din municipiul Slatina, acestuia fiindu-i întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

De asemenea, poliţiştii acţionează în vederea identificării persoanelor aflate în atelaj suspecte de comiterea furtului de material lemnos. Poliţia încearcă acum, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Olt, să se stabilească locul de unde a fost sustras materialul lemnos, persoana vătămată şi prejudiciul cauzat. După definitivarea verificărilor va fi întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, atelajul constituind probă în dosar.

Mai puteţi citi şi:

Spărgători de locuinţe din Balş, săltaţi de mascaţii IPJ Olt

VIDEO Percheziţii în judeţul Olt la suspecţi de evaziune fiscală cu ţigări

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite