Poliţişti alergaţi cu coasa într-un sat din Olt. O femeie a vrut să incendieze autospeciala de poliţie: „Dă foc la maşină!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi fraţi agresivi, un bărbat şi o femeie, au fost arestaţi preventiv FOTO: arhiva
Cei doi fraţi agresivi, un bărbat şi o femeie, au fost arestaţi preventiv FOTO: arhiva

Un episod desprins parcă din filmele de acţiune s-a petrecut duminică, 1 martie 2020, la un bar dintr-un sat oltean, doi poliţişti fiind ameninţaţi cu o coasă de un bărbat, în timp ce sora acestuia a încercat să incendieze autospeciala de poliţie.

Doi fraţi din Studina sunt  arestaţi preventiv pentru ultraj, după ce duminică, 1 martie, au atacat doi poliţişti cu o coasă şi au încercat să incendieze autospeciala de poliţie. Totul s-a petrecut în centrul satului Studiniţa, la bar, poliţiştii reuşind în cele din urmă să-i încătuşeze pe cei doi fraţi cu ajutorul celorlalţi săteni prezenţi la locul evenimentului.

Totul a pornit de la un conflict pe care un bărbat de 35 ani, Florian Copilescu,cunoscut cu antecedente penale, l-a avut cu un localnic din Studina. Cei doi se aflau la barul din localitate, iar bărbatul de 35 ani a sărit să-l bată pe cel cu care se afla în conflict, folosind mai întâi o furcă. Văzând că nu este suficient de convingător, bărbatul a plecat spre casă şi de acolo s-a întors să tranşeze conflictul cu o coasă. O nepoată a bărbatului a sunat însă la 112, anunţând că unchiul său a plecat cu unealta la bar şi că intenţionează să o folosească, în aceste circumstanţe doi poliţişti ai Secţiei Rurale Vişina venind să aplaneze conflictul. Poliţiştii au reuşit, cu ajutorul sătenilor, să-l imobilizeze pe agresor, moment în care bărbatul i-a cerut surorii sale ajutorul. Femeia, în vârstă de 45 ani, şi ea cu antecedente penale, dar în Italia, printre altele în peninsulă fiind acuzată de exhibiţionism şi de agresarea organelor de ordine, a sărit să-şi elibereze fratele în momentul încătuşării.  La sfatul acestuia, care a cerut - „Dă foc la maşină!“ - femeia  a aprins o brichetă, distrugând într-o mică măsură plafonul autospecialei.

„La data de 01 martie a.c., ora 18:50, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.10 Poliţie Rurală Vişina au depistat pe raza comunei Studina un bărbat de 35 de ani, din localitate, care, folosindu-se de o coasă se manifesta agresiv.  La vederea organelor de poliţie, acesta ar fi ameninţat poliţiştii cu moartea, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea sa. În sprijinul bărbatului a venit şi sora sa în vârstă de 45 de ani, rupând elementele de uniformă ale unui poliţist.  Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar în ziua de 02 martie instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile“, a transmis IPJ Olt.

Bărbatul proaspăt arestat este în prezent judecat într-un alt dosar, tot pentru lovituri aplicate unui consătean. Şi atunci a folosit tot coasa, consăteanul fiind rănit grav şi având nevoie de 75-85 zile de îngrijiri medicale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite