Poliţia confirmă că a bâjbâit câteva ore pentru găsirea fetelor răpite în Caracal: „Iniţial am primit o arie destul de mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentaţii Poliţiei Române spun că, după apelul telefonic al fetei de 15 ani răpite în Caracal, s-au furnizat trei adrese greşite de către STS, anchetatorii pierzând ore întregi.

Fata care a fost sechestrată de un bărbat de 66 ani a reuşit să sune, joi după amiază, 25 iulie, la 112 şi să descrie locul în care se află, însă poliţiştii nu au reuşit să o găsească în timp util şi să o salveze.

„Ni s-a dat o arie în aceeaşi localitate, însă o arie destul de mare, aş spune eu, şi au fost indicate şi trei locaţii unde colegii mei au efectuat percheziţii sub coordonarea unui procuror de caz. Aşa cum spuneam, nu s-au găsit nimic la aceste percheziţii, tocmai de aceea colegii mei din cadrul Direcţiei de Acţiuni Speciale au intervenit, au efectuat verificări de specialitate, în urma cărora s-a ajuns la a patra locaţie unde au fost efectuate percheziţii şi s-a găsit ceea ce cunoaşteţi (n.r. – carne ambalată în pungi în congelator şi oseminte calcinate într-un butoi metalic)“, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române), care a mai menţionat că, dincolo de timpul pierdut la adresele greşite, a fost nevoie de mandate de percheziţii.

Oficialul IGPR s-a ferit să menţioneze exact timpul scurs între apelul Alexandrei şi momentul în care poliţiştii au descins la adresa corectă, însă a precizat că au trecut ore întregi. Sursele consultate de "Adevărul" arată că adolescenta ar fi sunat joi după-amiaza, în intervalul 14,00 - 18,00.

„A trecut un timp destul de îndelungat, iniţial am primit o arie, aşa cum s-a precizat, după care am primit cele trei locaţii, au fost necesare mandate de percheziţie, pentru că doar în baza mandului putem intra în locaţiile respective, s-a pierdut timp şi cu efectuarea acestor trei percheziţii în urma cărora nu s-a găsit absolut nimic, ulterior colegii mei din cadrul DAS, au ajuns la această a patra locaţie“, a precizat Drăgan.

Cât despre suspiciunea că fragmentele găsite i-ar aparţine Alexandrei, official IGPR a declarat: .
„Indiciile există, sunt indicii rezonabile că ar fi rămăşiţe de natură umană, întrucât s-au găsit în butoiul respectiv şi bijuterii, respectiv inele, care părea că aparţin fetei date dispărute în 25 iulie“, a mai spus Drăgan.

CITIŢI ŞI: Adolescenta răpită la ocazie în Olt a reuşit să sune la 112, dând indicii clare: „Poliţiştii s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până când au obţinut mandat“

Cine este bărbatul din Caracal suspectat că a răpit şi ucis în chinuri groaznice două adolescente: „Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite