Poetul slătinean Ioan Smedescu a încetat din viaţă

Poetul slătinean Ioan Smedescu a încetat din viaţă

Scriitorul Ioan Smedescu s-a stins din viaţă joi, 30 iulie 2020, la 66 ani. Trupul neînsufleţit a fost depus la capela cimitirului Strehareţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poet, scriitor, editor, tipograf, om de cultură, dar mai ales un om cu vocaţia prieteniei îl descriu cei care au primit şocaţi vestea morţii sale, care ar fi survenit în această dimineaţă, în apartamentul său din Slatina.

Ioan Smedescu a fost printre primii editori şi tipografi slătineni de după 1990. A susţinut scriitorii talentaţi, a editat reviste, a întreţinut „focul“ cenaclurilor literare, iar în ultimii ani s-a dedicat pasiunii de a scormoni în arhive pentru a scoate la iveală aspecte inedite ale istoriei locale. O mică parte din rezultatul căutărilor sale este cuprinsă în câteva numere ale revistei Memoria Oltului.

Ioan Smedescu este de asemenea cel care a editat cea mai mare carte cu opere eminesciene din lume, dar şi cel care a tipărit Luceafărul în ediţie liliput, toate ajungând în colecţii publice, dar şi particulare, din toată ţara.

Familia a anunţat că trupul neînsufleţit a fost depus la capela cimitirului Strehareţi, iar mâine va avea loc înmormântarea.

CITIŢI ŞI: Povestea celei mai mari cărţi cu opere ale lui Eminescu din lume. Editor: „Am căutat în toată ţara o tipografie: nu exista maşină la formatul ăsta“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările